Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα η LG Electronics

Η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας που αναμένεται να συνεχιστεί το 2025, αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα οικιακής χρήσης, σημειώνει ο Managing Director της LG Electronics Hellas Άρης Κουτελός

Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα η LG Electronics

Στη διεύρυνση των προϊοντικών της προτάσεων για τους Έλληνες καταναλωτές προχωρά το 2025 η LG Electronics Hellas, η οποία στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της LG Electronics θα δώσει επίσης έμφαση σε Premium προϊόντα και στην Business-to-Business (B2B) αγορά.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η LG Electronics Hellas, «βλέπει με ιδιαίτερη αισιοδοξία τις προοπτικές της για το 2025 και θα εστιάσει μεταξύ άλλων στην αγορά των Premium προϊόντων. Άλλωστε η συγκεκριμένη κατηγορία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας στη διάρκεια των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, όπου η LG Electronics έχει ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό τα μερίδια αγοράς κυρίως στους τομείς των Premium τηλεοράσεων, πλυντηρίων & ψυγείων.

Συνολικά, η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις πρόκειται να συνεχιστεί το 2025, αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα οικιακής χρήσης, σημειώνει ο Managing Director της LG Electronics Hellas Άρης Κουτελός.

Ο κ. Κουτελός επισημαίνει ότι η στρατηγική της LG Electronics Hellas επικεντρώνεται σε τρεις άξονες που περιλαμβάνουν την προώθηση των Premium προϊόντων, την έμφαση στη συνδεσιμότητα με την παροχή μιας διαφορετικής εμπειρίας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και, τέλος, τη βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, όπου και πάλι υπάρχει σημαντικός ρόλος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης.

Η LG Electronics Hellas έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην αγορά λόγω και των καινοτόμων τεχνολογιών που ενσωματώνονται στα προϊόντα της. Ο κ. Κουτελός σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η τεχνολογία InstaView αποτελεί ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα των ψυγείων LG, τα οποία κερδίζουν διαρκώς μερίδιο αγοράς, ενώ η τεχνολογία ατμού που ενσωματώνεται σε συσκευές όπως τα πλυντήρια πιάτων και οι φούρνοι προσελκύουν ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον τομέα των εντοιχισμένων οικιακών συσκευών, που αναμένονται σύντομα στην Ελλάδα, με καινοτομίες όπως οι επαγωγικές εστίες να έχουν ιδιαίτερα υψηλή δημοτικότητα. Συνολικά, στην κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών η LG Electronics διευρύνει συνεχώς το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, τονίζει ο κ. Κουτελός.

Ο τομέας Β2Β αποτελεί επίσης σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της ελληνικής θυγατρικής της LG Electronics και η εταιρεία είναι κατάλληλα τοποθετημένη ώστε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που δίνουν τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουτελός, η χώρα μας είναι η μόνη στην Ευρώπη που έχει πετύχει τους στόχους του ομίλου για την ανάπτυξη των Β2Β πωλήσεων. Ήδη ο συγκεκριμένος κλάδος συνεισφέρει σχεδόν το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών που πραγματοποιεί η LG Electronics στην Ελλάδα. Ο κ. Κουτελός τονίζει επίσης ότι σημαντική είναι η συμβολή του τομέα κλιματισμού στις επιδόσεις του καναλιού Β2Β, ενώ ο ίδιος τομέας παρουσιάζει μεγάλη αύξηση πωλήσεων και στον τομέα των οικιακών καταναλωτών.

Με αιχμή του δόρατος την τεχνολογική υπεροχή της LG Electronics και το μεγάλο εύρος των διαθέσιμων προϊόντων τόσο για τους οικιακούς χρήστες όσο και για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις, η LG Electronics Hellas είναι σε πλεονεκτική θέση για να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v