Θεόνη: Οι νέες επενδύσεις και η εμφάνιση του Σάκη Ρουβά

Η ενσωμάτωση της γραφής Braille στη συσκευασία, οι νέες επενδύσεις και η εκδήλωση με παρουσία του Σάκη Ρουβά. Οι επιπτώσεις του Daniel και η δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Μουζακίου.

Θεόνη: Οι νέες επενδύσεις και η εμφάνιση του Σάκη Ρουβά

Η πρωτοβουλία του εμφιαλωμένου νερού Θεόνη να ενσωματώσει τη γραφή Braille στις συσκευασίες PET, αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προσβασιμότητας για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, που παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη παρουσία του γνωστού τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, η AHB Group (Θεόνη), όπως ανέφερε η διοικητική της ομάδα, υλοποίησε μια επένδυση 5,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής, που ολοκληρώθηκε στις αρχές της χρονιάς.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια της να προσεγγίσει τους 200.000 πολίτες με προβλήματα όρασης, μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν απασχολεί άτομα με αναπηρία. Σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr στέλεχος της διοίκησης, ανέφερε πως εξ όσων γνωρίζει η εταιρεία δεν απασχολεί άτομα με αναπηρία, για να συμπληρώσει, πως η εταιρεία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, εφόσον υπάρχει θέση, να τα εντάξει στο δυναμικό της.

Εκτός από την επένδυση στην γραφή Braille, η Θεόνη που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Μουζακίου για τα δικαιώματα υδρολήψιας, σχεδιάζει μια ακόμη επένδυση. Αυτή η νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ αφορά στην κατασκευή Logistic Center, στον Δήμο Μουζακίου.

Η εγκατάσταση, συνολικής έκτασης 36.000 τ.μ. και καλυπτόμενης επιφάνειας 7.618 τ.μ., θα δημιουργήσει 60 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η πρώτη φάση ολοκλήρωσης αναμένεται έως το τέλος του 2024, με πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2025.

Για τη συγκεκριμένη επένδυση, η οποία αρχικά ήταν να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023, είχε μιλήσει η διοίκηση της Θεόνη προ διετίας. Σε εκείνη τη συνέντευξη τύπου είχε ειπωθεί ότι η επένδυση για το logistic center θα ήταν άνω των 5 εκατ. ευρώ και ότι το μερίδιο αγοράς άγγιζε το 13%. 

Βέβαια από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο «αυλάκι» και αρκετοί νέοι παίκτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που το μερίδιο της Θεόνη στην κατηγορία έχει υποχωρήσει στο 9% με την εταιρεία να διατηρεί την τρίτη θέση στον κλάδο.

Η μείωση του μεριδίου της πιθανότατα συνδέεται και με το πρόβλημα που αντιμετώπισε πέρυσι από τον Daniel. Εξαιτίας της κακοκαιρίας διεκόπη η λειτουργία του εργοστασίου στο Μουζάκι Καρδίτσας για μικρό χρονικό διάστημα, προκλήθηκαν ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και αποθέματα.

Συνολικά η ζημιά, μαζί με τα διαφυγόντα κέρδη, εκτιμήθηκαν στα 2,885 εκατ. ευρώ. Η αποζημίωση από την Ασφαλιστική εταιρεία κάλυψε τα 2,7 εκατ. ευρώ. Ήδη έχουν εισπραχθεί οι 700 χιλ. ευρώ ενώ έχει εγκριθεί η είσπραξή του υπόλοιπου ποσού.

Ο Daniel και τα προβλήματα που αυτός προκάλεσε στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας επηρέασε και τις πωλήσεις που μειώθηκαν 6,08% στα 24,327 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 140,8% στα 1,522 εκατ. ευρώ.

Για τη φετινή χρονιά η εταιρεία, η οποία δεν σκοπεύει να επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες, όπως παραδείγματος χάριν στα αναψυκτικά, έχει προϋπολογίσει πωλήσεις 30 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε η μοναδική εταιρεία, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, που δραστηριοποιείται σε μια κατηγορία, αυτή του νερού. Και δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας να μπούμε σε άλλη κατηγορία» ανέφερε στέλεχος της διοικητικής ομάδας της AHB Group. Το ίδιο στέλεχος απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία, στην οποία ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Δημήτρης Τσέλιος κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό, να πουληθεί. «Δεν υπάρχει ούτε καν στον ορίζοντα, ούτε καν συζήτηση εννοείται, ούτε καν σκέψη», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Μουζακίου, η οποία αφορά το δικαίωμα υδροληψίας, η διοίκηση της Θεόνη εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για την έκβασή της. Η εταιρεία αμφισβητεί την υποχρέωση προς τον Δήμο Μουζακίου, ύψους 876.982 ευρώ που αφορά προηγούμενες χρήσεις, και αναγνωρίζει μόνο την υποχρέωση της περσινής χρονιάς ποσού 5.118,11 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v