Club Med: Επανεκκίνηση με επένδυση 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Τα σχέδια επέκτασης του ομίλου, με βασικό μέτοχο την κινεζική Fosun, στη χώρα μας. Η επένδυση στο Club Med Gregolimano και το πλάνο για διεθνή ανάπτυξη.

Club Med: Επανεκκίνηση με επένδυση 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Με εφαλτήριο την Ελλάδα και μία επένδυση 30 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Club Med Gregolimano στη Βόρεια Εύβοια και την αναβάθμιση του υπηρεσιών του, ο γαλλικός όμιλος που έχει ταυτιστεί εδώ και δεκαετίες με την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού επανέρχεται στον διεθνή τουριστικό χάρτη και φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγγύς μέλλον.

Στην κατεύθυνση αυτή, στο ραντάρ του ομίλου, ο οποίος σήμερα έχει παρουσία σε 40 χώρες, βρίσκεται σταθερά η Ελλάδα, με τους επικεφαλής του Club Med να διερευνούν τις ευκαιρίες που ανακύπτουν με στόχο την περαιτέρω επέκταση του γαλλικού brand εντός των ελληνικών συνόρων.

Μάλιστα, η δυναμική της Ελλάδας ως διεθνούς τουριστικού προορισμού και η διάρκεια της σεζόν, η οποία σταδιακά επιμηκύνεται, αποτελούν δύο σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας που προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι έχουν στραφεί στη δημιουργία projects με γνώμονα τον πολυτελή και συνάμα «βιώσιμο» τουρισμό.

Η επένδυση στην Ελλάδα

Με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα ο όμιλος, ο οποίος συνδέεται μετοχικά με την κινεζική Fosun, έκανε πρόσφατα το πρώτο στοχευμένο βήμα, ολοκληρώνοντας επένδυση 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Club Med Gregolimano, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1977.

Το συγκεκριμένο project προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την αύξηση της δυναμικότητας του resort από 439 σε 497 δωμάτια. Σε συνεργασία με τη Sothys αναπτύχθηκε ένας νέος χώρος ευεξίας και κατασκευάστηκαν γήπεδα padel.

Υπενθυμίζεται ότι ο γαλλικός όμιλος έχει παρουσία σχεδόν 70 ετών στην Ελλάδα, από το 1955, όταν και λειτούργησε το πρώτο resort με το σήμα του Club Med στην Κέρκυρα. Έκτοτε, για δύο δεκαετίες, ο γαλλικός όμιλος ενίσχυε σταδιακά την παρουσία του στην Ελλάδα αναπτύσσοντας επτά resorts σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με αιχμή τη Χαλκιδική, την Εύβοια, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω.

Μάλιστα, το Club Med αποτέλεσε έναν από τους πρώτους διεθνείς παίκτες στον χώρο του τουρισμού που απέκτησαν παρουσία στην Ελλάδα. Μετά το 2000 ο όμιλος περιόρισε τις δραστηριότητές του εντός των ελληνικών συνόρων, με το ένα μετά το άλλο τα resorts με το σήμα Club Med, εξαιρουμένου εκείνου στη Βόρεια Εύβοια, να σταματούν τη λειτουργία τους.

Διεθνής επέκταση

Πέρα από την Ελλάδα, πάντως, ο γαλλικός όμιλος τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων του και την επανατοποθέτησή του παγκοσμίως.

Στην κατεύθυνση αυτή και για την τριετία 2024-2026 έχει δρομολογήσει την ανάπτυξη εννέα νέων resorts, συμπεριλαμβανομένων του Club Med Borneo στη Μαλαισία, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025, και του πρώτου Club Med Resort που θα συνδυάζει το μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» με το σαφάρι, στη Νότια Αφρική, κοντά στο Durban. Το συγκεκριμένο θέρετρο, βάσει προγραμματισμού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2026.

Μόνο το 2024, ο όμιλος έχει προχωρήσει στην ανακαίνιση αρκετών εκ των θερέτρων που διαθέτει παγκοσμίως με στόχο την ενίσχυση της θέσης του στην αγορά των premium διακοπών. Έτσι, το αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο του γαλλικού ομίλου περιλαμβάνει το νέο Club Med Marrakech, στο Μαρόκο, με 66 νέα δωμάτια, το Club Med Djerba La Douce, στην Τυνησία, το Club Med Joyview Heilongtan στην Κίνα και το Club Med Vittel Ermitage στη Γαλλία.

Στην ίδια κατεύθυνση, στα μέσα Δεκεμβρίου το Club Med θα λειτουργήσει το πλήρως ανακαινισμένο Club Med Serre Chevalier στις γαλλικές Άλπεις.

Τον περασμένο Μάιο, μάλιστα, το Club Med και ο όμιλος OMRAN, η εκτελεστική αρχή του Σουλτανάτου του Ομάν για την τουριστική ανάπτυξη, ανακοίνωσαν την ανάπτυξη του πρώτου resort με το σήμα Club Med στην Αραβική Χερσόνησο. Το νέο resort, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2026, θα βρίσκεται στη χερσόνησο Musandam και θα απέχει οδικώς δύο ώρες από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Το προφίλ

Το Club Med ιδρύθηκε το 1950 από τον Βέλγο Gérard Blitz, ενώ λίγο αργότερα ηγετικό ρόλο ανέλαβε και ο Gilbert Trigano. Σήμερα χρέη προέδρου του Club Med ασκεί ο Henri Giscard d’Estaing.

Το Club Med συνέλαβε την ιδέα του all-inclusive vacation club και της εποπτείας παιδιών, δημιουργώντας το πρώτο Mini Club το 1967. Έχει παρουσία σε 40 χώρες παγκοσμίως και 67 Premium και Exclusive Collection Resorts,  σε επιλεγμένους προορισμούς.

Στο Club Med, βασικός μέτοχος  από το 2015 είναι το Fosun Tourism Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v