THEON: Εκτίναξη των προσαρμοσμένων κερδών στο 9μηνο

Ρεκόρ εσόδων ύψους €222,6 εκατ. για την Theon στο 9μηνο, καταγράφοντας αύξηση 92% σε σχέση με πέρυσι. Επιβεβαίωση των προβλέψεων για το οικονομικό έτος 2024.

THEON: Εκτίναξη των προσαρμοσμένων κερδών στο 9μηνο

Η THEON INTERNATIONAL PLC ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο εννέα μηνών που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Οικονομική Απόδοση

Η THEON συνέχισε την ανάπτυξη και κερδοφορία της στην περίοδο των 9 μηνών του 2024. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 47,4% σε σύγκριση με το 9μηνο του 2023 στα €121 εκατ., με τη λήψη νέων σημαντικών παραγγελιών να αναμένεται τους επόμενους μήνες. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους €400 εκατ. προσφέρει καλή προβλεψιμότητα για το τρέχον έτος και καλύπτει ήδη μέρος των εσόδων του οικονομικού έτους 2025, με αναμενόμενη αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου.

Η ΤΗΕΟΝ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως προς τις τρέχουσες και επερχόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες και αναμένει σημαντικές παραγγελίες που θα αυξήσουν την προβλεψιμότητα και θα διασφαλίσουν την ανάπτυξή της.

Η εταιρία πέτυχε ρεκόρ εσόδων ύψους €222,6 εκατ. στο 9μηνο του 2024, με 92% αύξηση σε σύγκριση με το 9μηνο του 2023 (€115,8 εκατ.) ως αποτέλεσμα νέων συμβολαίων που υπεγράφησαν και της άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης από υφιστάμενα συμβόλαια.

Η THEON κατέγραψε ισχυρή κερδοφορία στους πρώτους εννέα μήνες του έτους με αύξηση 115,3% των προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων και φόρων (Αdjusted EBIT) στα €50,6 εκατ. Αυτό οδήγησε στην επίτευξη περιθωρίου προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων και φόρων (Αdjusted EBIT  margin) κατά 22,7%, από 20,3% που καταγράφηκε την ίδια περίοδο του 2023, παρέχοντας εμπιστοσύνη για την επίτευξη του στόχου κερδοφορίας για το οικονομικό έτος 2024.

Στην ίδια περίοδο, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της THEON ανήλθαν σε €11,5 εκατ., με την εταιρία να τις αναμένει ελαφρώς αυξημένες για το οικονομικό έτος 2024 στα €15 εκατ., καθώς επιδιώκει να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας βασισμένων σε πλατφόρμες για να αξιοποιήσει περαιτέρω ευκαιρίες εσόδων.

Η καθαρή ταμειακή θέση ανήλθε συνολικά σε €35,9 εκατ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Το καθαρό κεφάλαιο κίνησης αυξήθηκε στα €136,5 εκατ., αύξηση ύψους 15,9% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2024, αλλά 16 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο ως ποσοστό των εσόδων. Αυτό εξηγείται εν μέρει από τη στρατηγική απόφαση αύξησης των αποθεμάτων, που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να εκμεταλλευτεί τις ad-hoc ευκαιρίες που προκύπτουν στο τέταρτο τρίμηνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στρατηγικές Κατευθύνσεις

Όπως αναφέρθηκε, και σύμφωνα με τη στρατηγική για καινοτομία και νέα προϊόντα με σκοπό την υπογραφή νέων συμβολαίων και αύξησης του όγκου παραγγελιών, η THEON προχωρά σε μια νέα επένδυση ύψους €10 εκατ. για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων βασισμένων σε πλατφόρμες τους επόμενους 15 μήνες. Το 50% της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί εντός του οικονομικού έτους 2024, με το πρώτο προηγμένο πρωτότυπο να αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του 2025, και τα πρώτα αποτελέσματα επί των πωλήσεων να γίνονται ορατά από το 2026. Η ανάπτυξη του νέου προϊόντος θα πραγματοποιηθεί μέσω της στενής συνεργασίας εξωτερικού συνεργάτη της εταιρίας και των in-house ομάδων της ΤΗΕΟΝ. Παράλληλα, η εταιρία έχει ήδη συγκροτήσει ειδικά καταρτισμένες ομάδες Έρευνας & Ανάπτυξης και Εμπορικής Ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση και προώθηση της ολοκληρωμένης σειράς προϊόντων TALOS, ήδη διαθέσιμη στην αγορά.

Η THEON επιδιώκει επίσης ενεργά πρόσθετες εξαγορές για την περαιτέρω ενίσχυση και διαφοροποίηση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της, με ορισμένες από αυτές να εισέρχονται σε διαδικασία ελέγχου δέουσας επιμέλειας.

Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, η THEON υλοποίησε στρατηγικά επιτυχώς δύο καθοριστικές  κινήσεις τον Σεπτέμβριο του 2024: την εξαγορά της Harder Digital  και τη μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την Exosens.

Επίτευξη Στόχων

Η THEON διατηρεί σταθερή πορεία για την επίτευξη των οικονομικών της στόχων για το έτος 2024 (έσοδα που κυμαίνονται στα €330-350 εκατ.). Η εταιρία συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμους διαγωνισμούς για συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και εξοπλισμού του "στρατιώτη του μέλλοντος", η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα €500 εκατ. (με προεγκεκριμένο προϋπολογισμό), γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της εταιρίας τα επόμενα χρόνια. Οι αναμενόμενες νέες παραγγελίες προσφέρουν στην εταιρία πεποίθηση ότι θα διατηρήσει την τροχιά ανάπτυξής της το 2025, και θα επαναλάβει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν πριν το τέλος του έτους, μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Οι προβλέψεις για κεφαλαιουχικές δαπάνες για το οικονομικό έτος 2024 έχουν αναθεωρηθεί από τα €10 εκατ. σε €15 εκατ.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και CEO της THEON σχολίασε για τα αποτελέσματα του 9μήνου: «Παραμένουμε συνεπείς στις υποσχέσεις που δώσαμε τον περασμένο χρόνο. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου του 2024 αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η THEON κατέχει πλεονεκτική θέση στους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς, ενώ παρουσιάζει ένα ισχυρό περιθώριο κερδοφορίας. Αναμένουμε ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί, με τις πρόσφατες και επερχόμενες παραγγελίες να προσφέρουν ήδη ισχυρή προβλεψιμότητα για το 2025. Το τρέχον τρίμηνο σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο στην παραγωγή προϊόντων Πλατφορμών, όπου η εταιρία μας στοχεύει να επαναλάβει την επιτυχία που έχει ήδη επιτύχει στα προϊόντα φορητών συστημάτων. Η εταιρία πραγματοποιεί στρατηγικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με την προοπτική ουσιαστικών αποτελεσμάτων να διαφαίνεται από το 2026 και έπειτα. Παράλληλα, η THEON βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για στοχευμένες εξαγορές, για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τόσο στις κύριες, όσο και στις συναφείς αγορές δραστηριοποίησής της τα επόμενα έτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v