Ξεπέρασε το 1,1% η συνεισφορά της Ελίν στο ελληνικό ΑΕΠ το 2023

Αύξηση 26,7% στις προσλήψεις και 34,3% μείωση του turnover κατέγραψε η εταιρεία. Υπερέβη τα €294 εκατ. το κοινωνικό της αποτύπωμα. Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG.

Ξεπέρασε το 1,1% η συνεισφορά της Ελίν στο ελληνικό ΑΕΠ το 2023

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης όλων των κοινωνικών της εταίρων, η ελίν δημοσιοποιεί τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το έτος 2023.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, η ελίν συνέχισε τη δυναμική ανάπτυξή της, με τον κύκλο εργασιών της να ανέρχεται σε 2.463 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας έφτασε το 1,12%. Επιπλέον, το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας για την περσινή χρονιά υπολογίζεται στα 294.066.000 ευρώ, ενώ καταγράφηκε αύξηση στις προσλήψεις της τάξεως του 26,7% και μείωση του turnover κατά 34,3%. Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε και στις ώρες εκπαίδευσης του προσωπικού, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 254%, γεγονός που αντανακλά τη συνεχή επένδυση της εταιρίας στους ανθρώπους της.

Παράλληλα, η ελίν συνέχισε το 2023 την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου για την ενεργειακή της μετεξέλιξη, δίνοντας έμφαση στην επένδυση στις καθαρές τεχνολογίες και την ενίσχυση της δραστηριοποίησής της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της εταιρίας, συμβάλλοντας στη μείωση της εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Υπεύθυνη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ελίν, Ράνια Καμπουροπούλου, δήλωσε:

«Η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας και αντανακλάται στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023. Επενδύουμε σε πρωτοβουλίες που μειώνουν τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού μας αποτυπώματος. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε βήμα προς την ανάπτυξη είναι ένα βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.»

Ο Απολογισμός ακολουθεί τα νέα Διεθνή Πρότυπα GRI (Global Reporting Initiative 2021), διασφαλίζοντας την ακρίβεια, τη διαφάνεια και τη συγκρισιμότητα των δεδομένων. Επιπλέον, έχουν συμπεριληφθεί και πρόσθετες γνωστοποιήσεις των προτύπων GRI 11 Oil and Gas Sector 2021 και SASB για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ έχει ληφθεί υπόψη και ο Οδηγός Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστήριου Αθηνών (ATHEX), εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τις νομοθετικές απαιτήσεις και προδιαγραφές.

Ο Απολογισμός της ελίν για το 2023 είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της εταιρίας: https://elin.gr/viosimi-anaptyxi/apologismoi/

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v