Εξαγόρασε το 70% της Μπενρουμπή η Quest

Η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα 29,2 εκατ. εντός του 2025, λόγω πρόβλεψης για απόδοση επιπλέον ποσού στις μετόχους μειοψηφίας συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα.

Εξαγόρασε το 70% της Μπενρουμπή η Quest
O πρόεδρος του Ομίλου Quest, Θεόδωρος Φέσσας

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε., γνωστοποιεί ότι την 11η Οκτωβρίου 2024 υπεγράφη συμφωνία για την απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Μπενρουμπή Α.Ε. έναντι τιμήματος ευρώ 27,2εκ., ενώ η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως το ποσό των ευρώ 29,2εκ. εντός του επόμενου έτους, λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τις μετόχους μειοψηφίας συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της Μπενρουμπή Α.Ε.

H συμφωνία προβλέπει δυνατότητα απόκτησης του υπολειπόμενου 30% κατά το 2027. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους, μεταξύ των οποίων και οι απαραίτητες γνωστοποιήσεις ή και εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Μπενρουμπή Α.Ε. κατά το 2023 παρουσίασε πωλήσεις ευρώ 25 εκ., EBITDA ευρώ 5,2 εκ και ΕΒΤ ευρώ 3,8εκ. ενώ κατά το 2024 εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί αύξηση των μεγεθών αυτών. Η Μπενρουμπή Α.Ε. έχει ιστορία 140 χρόνων στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της διανομής ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών καθώς και σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Quest Holdings για τη συναλλαγή ήταν η Grant Thornton, ενώ Νομικός Σύμβουλος το γραφείο Lambadarios Law Firm.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Μπενρουμπή Α.Ε για τη συναλλαγή ήταν η Deloitte, ενώ Νομικός Σύμβουλος το γραφείο POTAMITIS/VEKRIS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v