Η Εθνική γιορτάζει τα 80 χρόνια της θυγατρικής Stopanska Banka στη Βόρεια Μακεδονία

Η Stopanska Banka είναι η πρώτη τράπεζα που ιδρύθηκε στη Βόρεια Μακεδονία και αποτελεί μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας από το 2000.

Η Εθνική γιορτάζει τα 80 χρόνια της θυγατρικής Stopanska Banka στη Βόρεια Μακεδονία

Η Stopanska Banka AD – Skopje (Stopanska Banka), μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, γιόρτασε την 80η επέτειο από την ίδρυσή της. Στην εκδήλωση αναδείχθηκε η επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας, η ηγετική θέση που κατέχει σήμερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Βόρειας Μακεδονίας και η θετική προοπτική της ως βασικός πυλώνας της εγχώριας οικονομίας και ως σύμβολο σταθερότητας, ασφάλειας, προόδου και εμπιστοσύνης.

Η εκδήλωση, με μια επετειακή συναυλία στο Μέγαρο Φιλαρμονικής στα Σκόπια, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Γκίκα Χαρδούβελη, του Γενικού Διευθυντή Μετασχηματισμού, Στρατηγικής και Διεθνών Δραστηριοτήτων Ερνέστου Παναγιώτου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Stopanska Banka Διομήδη Νικολετόπουλου, υψηλόβαθμων στελεχών των δύο τραπεζών και εκλεκτών προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων και η Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Μακεδονίας κ. Gordana Kochovska, πρέσβεις, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, επιχειρηματίες με σημαντική δραστηριότητα στη Βόρεια Μακεδονία και εκπρόσωποι του Τύπου.

Η Stopanska Banka είναι η πρώτη τράπεζα που ιδρύθηκε στη Βόρεια Μακεδονία και αποτελεί μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας από το 2000. Σήμερα, η Τράπεζα διακρίνεται για τον υγιή ισολογισμό και την ισχυρή της κερδοφορία (άνω των €30 εκ το πρώτο εξάμηνο του 2024). Κατέχει ηγετική θέση σε χορηγήσεις προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Βόρεια Μακεδονία, και παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από το δίκτυο καταστημάτων και τα ψηφιακά της κανάλια.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της επιτυχημένης πορείας της Stopanska Banka, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v