Στηρίζει για 6η χρονιά την ένδυση-κλωστοϋφαντουργία η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος διοργανώθηκε η συμμετοχή 21 επιχειρήσεων στις διεθνείς εκθέσεις μόδας, Munich Fabric Start στο Μόναχο και την Momad Metropolis στη Μαδρίτη, καθώς και στην Athens Fashion Trade Show.

Στηρίζει για 6η χρονιά την ένδυση-κλωστοϋφαντουργία η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής.

Σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, τον ΣΕΠΕΕ, διοργανώθηκε η συμμετοχή 21 επιχειρήσεων σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START (3-4/9/24) στο Μόναχο και την MOMAD METROPOLIS (13-15/9/24) στη Μαδρίτη, καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, την ATHENS FASHION TRADE SHOW (26-29/9/2024).

Ήταν η ένατη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η τέταρτη στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως την εγχώρια αγορά.

Συνολικά στις τρεις εκθέσεις συμμετείχαν 21 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες πραγματοποίησαν εκατοντάδες B2B συναντήσεις, με ξένους και εγχώριους αγοραστές, και οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα τη σύναψη σημαντικών παραγγελιών.

Ειδικότερα:

  • Στη MUNICH FABRIC START συμμετείχαν περίπου 1.000 εκθέτες από 38 χώρες, σε 8 χωλ, καλύπτοντας τους τομείς των νημάτων, υφασμάτων, τυπωμάτων, τζιν, βοηθητικών υλικών και αξεσουάρ, νέων τεχνολογιών και παραγωγής ενδυμάτων. Οι εμπορικοί επισκέπτες άγγιξαν τους 20.000. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν 8 επιχειρήσεις: AGELINA, ALTERO, COLORA, DIMIS, KIKIS, NEW LOOK, TELIDIS και UNION 3 FASHION.
  • Στην έκθεση MOMAD συμμετείχαν ως εκθέτες 300 brands από 16 χώρες ενώ άλλοι 208 εκθέτες μετείχαν στην Bisutex από 14 χώρες Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 13.600 στην MOMAD και 8.200 στην Bisutex.
  • Από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν 5 επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι: AXEL ACCESSORIES, DOUBLE , K7 KONSTANTINOS TSIGAROS, SIRENE EGEENNE και STAMION.
  • Τέλος, στην έκθεση ATHENS FASHION TRADE SHOW συμμετείχαν από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας 8 εταιρείες: A&J, ANEL, AMMA GARMENTS, BLENDWEAR HOUSE ,COTRIDIS JEANS, DEJAVU, SIRENE EGEENNE και SIMOLIA.

Συνολικά και στις τρείς εκθέσεις συμμετείχαν 21 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες πραγματοποίησαν συνολικά 552 Β2B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα παραγγελίες ύψους 2.200.000 ευρώ.

Για το σύνολο του έτους 2024, η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ενίσχυσαν μέσω του ΣΕΠΕΕ, 36 επιχειρήσεις σε 5 εκθέσεις οι οποίες κατέληξαν σε παραγγελίες ύψους περίπου 5.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις απόψεις των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ. να χρηματοδοτήσει για 6η συνεχόμενη χρονιά μέσω του ΣΕΠΕΕ τις εκθέσεις κρίνεται πολύ θετική και εξαιρετικά σημαντική υποστήριξη στις προσπάθειές τους για αύξηση των εξαγωγών τους.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δισ. € (το 70% της χώρας).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης δήλωσε ότι:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζοντας τη σημασία του κλάδου για την οικονομία και την απασχόληση, θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και στις διεθνείς αγορές, προσφέροντας εργαλεία, προγράμματα και υποστήριξη για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και εγώ προσωπικά είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις του μεγαλύτερου Συνδέσμου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που προσφέρει η διεθνής αγορά και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για την ένδυση -κλωστοϋφαντουργία στην περιοχή μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v