Χιλιάδες μαθητές από όλον τον κόσμο στον FIRST Global Challenge στην Αθήνα

Χορηγός τηλεπικοινωνιών του διεθνούς διαγωνισμού ρομποτικής η Cosmote. Λύσεις συνδεσιμότητας μέσα από τα δίκτυα Cosmote Fiber και Cosmote 5G.

Χιλιάδες μαθητές από όλον τον κόσμο στον FIRST Global Challenge στην Αθήνα

Περισσότεροι από 3.000 μαθητές και μέντορες από 193 χώρες αξιοποίησαν τα γρήγορα δίκτυα της COSMOTE με ταχύτητες έως 1 Gbps, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού μαθητικής ρομποτικής FIRST Global Challenge 2024, που φιλοξένησε η Αθήνα για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η COSMOTE, ως χορηγός τηλεπικοινωνιών κάλυψε με δικτυακές υποδομές κινητής και σταθερής τις ανάγκες διεξαγωγής του. Ειδικότερα προσέφερε ειδικά σχεδιασμένες λύσεις συνδεσιμότητας μέσα από τα δίκτυα COSMOTE Fiber και COSMOTE 5G. Για πρώτη φορά χορηγός τηλεπικοινωνιών του διαγωνισμού προσέφερε 1.700 κάρτες κινητής 5G στους διοργανωτές και εθελοντές του διεθνούς τουρνουά ρομποτικής για να εξυπηρετηθεί η επικοινωνία των ομάδων και εθελοντών του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια του FIRST Global Challenge 2024 με θέμα “Feeding the Future” και της Τελετής Έναρξης στο Καλλιμάρμαρο, η διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 25.000 επισκέπτες, που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τη σημασία της επιστήμης και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό που έχει ως στόχο να προωθήσει την παγκόσμια συνεργασία και να εμπνεύσει τα δύο δισεκατομμύρια νέων στον κόσμο να ασχοληθούν με τους τομείς του STEM για να συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

Οι μπλε και οι κόκκινες συμμαχίες των χωρών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στο ΣΕΦ «έτρεξαν» τα ρομπότ στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες με στόχο να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα γίνεται στοιχεία για τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος διατροφής. Οι ομάδες που νίκησαν πέρασαν αρκετές ώρες αγωνίας, μετά από αλλεπάλληλους αγώνες, όπου συνεχώς ανατρέπονταν οι βαθμολογίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v