Κινείται για εξαγορά η Performance

Η αύξηση των εσόδων στο εξάμηνο και οι εκτιμήσεις για το τρέχον τρίμηνο. Το καθαρό θετικό ταμείο, οι συζητήσεις για εξαγορά εγχώριας εταιρείας πληροφορικής και η συμμετοχή σε startup της Μ. Βρετανίας.

Κινείται για εξαγορά η Performance

Σειρά επενδύσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, συνεχίζει η Performance Technologies, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της στο μέλλον.

«Οι εντατικές επενδύσεις μας σε ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού αλλά και σε δράσεις R&D επιφέρουν αύξηση των λειτουργικών δαπανών, ενώ η απόδοση τους εμφανίζεται πάντοτε με χρονική καθυστέρηση στα αποτελέσματα και στην κερδοφορία» αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εταιρείας στις εξαμηνιαίες λογιστικές της καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Στις επενδύσεις αυτές άλλωστε, οφείλεται η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς η πολύ μεγάλη αύξηση των εσόδων (από τα 24,4 στα 34,3 εκατ. ευρώ, ιστορικό υψηλό για την εταιρεία), οδήγησε σε περιορισμένη άνοδο του EBITDA (από τα 2,92 στα 3,09 εκατ. ευρώ), ενώ η πτώση των καθαρών κερδών από το 1,926 σε 1,593 εκατ. ευρώ προέρχεται αποκλειστικά από την εγγραφή «εξόδου» (δεν επηρεάζει ούτε τις ταμειακές ροές, αλλά ούτε και τα ίδια κεφάλαια) ύψους 321 χιλ. ευρώ λόγω του προγράμματος stock option που ψήφισε η γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την αισιοδοξία της και για την πορεία του δεύτερου φετινού εξαμήνου (συνήθως η συμβολή του β’ εξαμήνου κάθε έτους στα έσοδα και κυρίως στην κερδοφορία είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου) σημειώνοντας πως «ήδη η εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το εννεάμηνο 2024 δείχνει σημαντική αύξηση εσόδων, μικτών κερδών και EBITDA σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, και αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο υπόλοιπο του έτους».

Συζητήσεις για εξαγορά

Πέραν όμως από την επιδιωκόμενη οργανική ανάπτυξη -και με δεδομένη την ύπαρξη θετικού καθαρού ταμείου 4,25 εκατ. ευρώ- η διοίκηση της Performance Technology έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την εξαγορά εγχώριας εταιρείας πληροφορικής, ενώ πιθανόν να εξετασθούν και άλλα σχετικά deals από τη στιγμή που προκύψει κάποια ευκαιρία.

Παράλληλα, ενδεικτικό στοιχείο για την έμφαση της εισηγμένης στις επενδύσεις είναι η απόκτηση μονοψήφιου ποσοστού σε startup εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως λέγεται, πρόκειται για νεοφυή εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.

Η διοίκηση της Performance Technologies, «χτύπησε το καμπανάκι» για την έναρξη της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης, σε μια τελετή για τη μετάταξη των μετοχών της εταιρείας από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Διονύσης Χιντζίδης επανέλαβε την έμφαση που δίνει η εισηγμένη σε θέματα Tεχνητής Nοημοσύνης και κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζομένων κατά τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, μόνο κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο το προσωπικό του ομίλου αυξήθηκε κατά 67 άτομα με νέους επιστήμονες αλλά και έμπειρα στελέχη της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v