Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Καλύτερη η εικόνα. Λειτούργησαν τα συστήματα ψύξης του διυλιστηρίου.

Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Φωτιά ξέσπασε τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με τις αρχές για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις – 9 οχήματα και 30 πυροσβέστες – που συνεχώς κλιμακώνονται και δυο εναέρια μέσα προληπτικά, σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς. Επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων και παράλληλα συνδράμουν οι δυνάμεις του ΠΣ.

Κατά πληροφορίες από το Korinthostv η φωτιά καίει στο χώρο των παλαιών διυλιστηρίων και δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. Kαίει μαζούτ σε σωλήνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανά από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Κρίσιμο στοιχείο ότι λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ενας εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα. 

Μήνυμα 112

Στάλθηκε και μήνυμα του 112 που ζητά από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η φωτιά οδήγησε σε διακοπή κυκλοφορίας του προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Κινέτας - Κορίνθου. Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παρέμεινε στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων. 

Αργότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα - Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v