Ανοιχτός για placement στην Κρι Κρι ο Π. Τσινάβος

Ο πρόεδρος και CEO της εισηγμένης δήλωσε πρόθυμος να μειώσει το ποσοστό του στην Κρι Κρι. Στόχος η αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής. Ακόμη και εντός του έτους η κίνηση.

Ανοιχτός για placement στην Κρι Κρι ο Π. Τσινάβος

Την πρόθεσή του να αυξηθεί η μετοχική διασπορά στην Κρι Κρι μέσα από τη μείωση του δικού του ποσοστού, το οποίο ανέρχεται στο 72,8%, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Παναγιώτης Τσινάβος, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. 

Συνολικότερα, ο Π. Τσινάβος θεωρεί αναγκαία την αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, και για τον σκοπό αυτόν άλλωστε έχουν προσληφθεί δυο ειδικοί διαπραγματευτές. 

Πέραν αυτού όμως, παραδέχτηκε ότι ουσιαστική αύξηση της εμπορευσιμότητας δεν μπορεί να γίνει, αν προηγουμένως δεν περιοριστεί το ποσοστό που ελέγχει η οικογένειά του

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχει έλθει η ώρα να γίνει αυτό και πως θα γίνει μια προσπάθεια να υλοποιηθεί ακόμα και μέσα στο 2024. 

Πέραν αυτού, ο πρόεδρος της Κρι Kρι τόνισε πως ήταν πολύ σωστή η προ 20ετίας επιλογή για είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, όχι τόσο λόγω της άντλησης των 6 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση στο γιαούρτι (τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αντληθούν και με εναλλακτικούς τρόπους), αλλά κυρίως επειδή συνέβαλε στην αναγνωρισιμότητα, την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη στο εξωτερικό και της έδωσε τη δυνατότητα, μέσω της εταιρικής διακυβέρνησης και των κριτηρίων ESG, για υιοθέτηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v