Μουζάκης: Καταγγέλλει ως «καταχρηστική» την κατάσχεση μισθωμάτων από ΕΤΕ

Η Μουζάκης επικαλείται την Προσωρινή Διαταγής του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί αναστολής της Διαταγής Πληρωμής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ σημειώνει ότι υφίσταται ήδη εμπράγματη εξασφάλιση για ποσό πολλαπλάσιο της απαίτησης.

Μουζάκης: Καταγγέλλει ως «καταχρηστική» την κατάσχεση μισθωμάτων από ΕΤΕ

Η Μουζάκης προχωρεί στην παρούσα ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικές εξελίξεις ήδη δημοσιευμένης προνομιακής πληροφορίας.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της από 27.8.2024 ανακοίνωσης περί της χορήγησης προς την Εταιρεία Προσωρινής Διαταγής εν σχέσει με την ήδη ασκηθείσα Ανακοπή του άρθρου 632 ΚΠολΔ και τη σχετική Αίτηση Αναστολής κατά της Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από την  «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» για αναφερόμενη οφειλή απορρέουσα από αναφερόμενη εγγυητική ευθύνη υπέρ της πρωτοφειλέτριας εταιρείας με την επωνυμία «ΗΛΙΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΒΕΕ», η Εταιρεία ανακοινώνει ότι έλαβε γνώση συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, στην οποία προέβη η Τράπεζα.

Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προέβη σε συντηρητική κατάσχεση μισθωμάτων, που λαμβάνει η Εταιρεία, εις χείρας μισθωτών, επιτάσσοντάς τους να τα παρακρατούν και να μην τα αποδίδουν ούτε στην εκμισθώτρια Εταιρεία αλλά ούτε και στην Τράπεζα.

Η ανωτέρω ενέργεια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχεται ως καταχρηστική, λαμβάνουσα χώρα κατά τη διάρκεια ισχύος της Προσωρινής Διαταγής του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί αναστολής της Διαταγής Πληρωμής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ υφίσταται ήδη εμπράγματη εξασφάλιση για ποσό πολλαπλάσιο της απαίτησης και συνεπώς έρχεται σε αντίθεση με τα συναλλακτικά ήθη και την καλή πίστη.

Η Εταιρεία έχει ενεργοποιήσει τις απαραίτητες εξωδικαστικές και δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της, τη φήμη και την περιουσία της. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v