Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άκαρπος ο διαγωνισμός για το ”Ξυστό”

Καμία εταιρία ή κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένων τόσο του ΟΠΑΠ όσο και της Intralot, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου του Ξυστό στην Ελλάδα, αναφέρουν πληροφορίες από στελέχη των ενδιαφερομένων εταιριών.

Άκαρπος ο διαγωνισμός για το ”Ξυστό”
Καμία εταιρία ή κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένων τόσο του ΟΠΑΠ όσο και της Intralot δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου του Ξυστό στην Ελλάδα, αναφέρουν πληροφορίες από στελέχη των ενδιαφερομένων εταιριών.

Ο διαγωνισμός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έληξε στις 11 σήμερα το πρωί και κανένας φάκελος δεν κατατέθηκε.

Αναφορικά με το αίτημα κάποιων από τους ενδιαφερόμενους να κηρυχθεί άκυρος ο διαγωνισμός, προσωρινή απόφαση που εξεδόθη την Παρασκευή, προέβλεπε να μην ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές μέχρι να εκδικαστεί το αίτημα.

Ως εκ τούτου και καθώς οικονομικές προσφορές δεν υφίστανται, το θέμα δεν πρόκειται να απασχολήσει τη δικαιοσύνη περαιτέρω.

Στελέχη της Intralot, της εταιρίας που έχει μέχρι σήμερα αναλάβει το έργο, δήλωσαν ότι η κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε ήταν έτοιμη να υποβάλει πρόταση, αλλά εσωτερικό πρόβλημα στην κοινοπραξία δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα που απέτρεψε τις εταιρίες να υποβάλουν προσφορές, ήταν φυσικά και ο όρος που επέβαλε την προκαταβολή των ελάχιστων κερδών της επόμενης πενταετίας - ποσό που ανερχόταν σε 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v