Ενστάσεις για τις Γ.Σ. των ομολογιούχων της MLS

Ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων θα εκφράζει αντιρρήσεις σχετικά με κάποιες νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύγκληση των δύο γενικών συνελεύσεων και επιπλέον θα συμπληρώσει πως δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα κανένα συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης.

Ενστάσεις για τις Γ.Σ. των ομολογιούχων της MLS

Ενστάσεις φέρεται να προβάλλει ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων (Beta ΑΧΕΠΕΥ) σχετικά με την εξαγγελία της διοίκησης της MLS για σύγκληση γενικών συνελεύσεων των κατόχων του πρώτου και του τρίτου ομολόγου της πρώην εισηγμένης.

Ειδικότερα, η ΜLS εξήγγειλε έκτακτες γενικές συνελεύσεις για τη 12η Σεπτεμβρίου, με θέμα τη μετατροπή του 90% των ομολόγων σε μετοχές και εν συνεχεία τη δικαστική υποβολή προγράμματος εξυγίανσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων θα εκφράζει αντιρρήσεις σχετικά με κάποιες νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύγκληση των δύο γενικών συνελεύσεων και επιπλέον θα συμπληρώσει πως δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα κανένα συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης.

Επίσης, κύκλοι της αγοράς αναρωτιούνται αν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσει να προκύψει η απαιτούμενη απαρτία των δύο τρίτων, όταν αυτό δεν επετεύχθη ακόμη και τότε που οι γενικές συνελεύσεις γίνονταν διαδικτυακά και όχι με φυσική παρουσία, όπως αυτές που προγραμματίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της ΜLS έχει ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα έναντι ξένης τράπεζας η οποία επιθυμεί να βγάλει σε πλειστηριασμό το ακίνητο της πρώην εισηγμένης στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, ακόμη και αν όλες οι γενικές συνελεύσεις (τόσο οι δύο αυτές όσο και εκείνη του δεύτερου ομολόγου) συγκληθούν και εγκρίνουν τη μετατροπή των ομολόγων σε μετοχές, θα χρειαστεί πολλή δουλειά πριν υποβληθεί δικαστικά σχέδιο εξυγίανσης, όπως η εύρεση-ανακοίνωση στρατηγικού επενδυτή, η δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων της εταιρείας από το 2020 και μετά, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v