Freenow: Αύξηση 40% στα αιτήματα μεταφοράς προς το «Ελ. Βενιζέλος» το καλοκαίρι

Τα δεδομένα κατατάσσουν το ελληνικό αεροδρόμιο στους τρεις κορυφαίους προορισμούς της πλατφόρμας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εξόδου. Η κίνηση σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Freenow: Αύξηση 40% στα αιτήματα μεταφοράς προς το «Ελ. Βενιζέλος» το καλοκαίρι

Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει στο αποκορύφωμά της, το FREENOW, καταγράφει σημαντική αύξηση στις μετακινήσεις από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια και λιμάνια σε όλη την Ελλάδα, με τα αιτήματα για διαδρομές να διπλασιάζονται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το FREENOW έχει γίνει ουσιαστικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας τόσο για τους ξένους επισκέπτες, όσο και για τους ντόπιους κατοίκους, καθώς οι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα και οι ντόπιοι πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σημειώθηκε άνοδος της δραστηριότητας, με τα αιτήματα μεταφοράς προς το αεροδρόμιο της Αθήνας να αυξάνονται κατά 40% και από το αεροδρόμιο προς την πόλη κατά 35%. Τα δεδομένα κατατάσσουν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στους 3 κορυφαίους προορισμούς της πλατφόρμας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εξόδου. Σημειώνεται πως οι σταθμοί των ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων ήταν οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα λίγο πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει επίσης σημαντική αύξηση στα αιτήματα για διαδρομές με FREENOW. Τον μήνα Ιούλιο οι μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση, ενώ οι διαδρομές από το αεροδρόμιο προς την πόλη κατά 15%. Αυτή η τάση τονίζει την αυξανόμενη σημασία της πόλης ως ταξιδιωτικού κόμβου στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Κρήτη, μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, τα αιτήματα μετακίνησης προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου εκτοξεύτηκαν στο διπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Με τα μισά αιτήματα να είναι από τουρίστες, το FREENOW επιβεβαιώνει τη στρατηγική του απόφαση να συνεχίζει να αναπτύσσεται στο νησί. Οι ταξιδιώτες επωφελούνται από την απρόσκοπτη υπηρεσία της εφαρμογής για να εξερευνήσουν τις εκπληκτικές παραλίες και τα ιστορικά σημεία του νησιού, ενώ οι οδηγοί ταξί αποκτούν επιπλέον πελατεία από όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτοι την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου, κατά την αποκορύφωση της καλοκαιρινής εξόδου, με τους περισσότερους ταξιδιώτες να επιλέγουν την άνεση ενός ταξί, για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η κίνηση κορυφώθηκε σημαντικά στο τέλος Ιουλίου, ειδικά προς το λιμάνι του Πειραιά, με τις διαδρομές προς το λιμάνι να διπλασιάζονται σε σύγκριση με τις αρχές του μήνα. Οι Έλληνες επέλεξαν το FREENOW πρωτού επιβιβαστούν στα πλοία προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREENOW στην Ελλάδα, δήλωσε:

«Από την αρχή του έτους, έχουμε δει δυναμική αύξηση στον αριθμό των διαδρομών, με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάθε μήνα. Οι επιβάτες θέλουν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς και η φετινή καλοκαιρινή τουριστική περίοδος αποτελεί απόδειξη, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας επιλέγοντας FREENOW για άνετες και αξιόπιστες διαδρομές. Παράλληλα, οι Έλληνες έχουν αγκαλιάσει την εφαρμογή, γνωρίζοντας πως μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές πόλεις, για τις μετακινήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και εντός της πόλης.»

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημαντική ανάπτυξη παρατηρείται και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για διαδρομές από και προς κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και λιμάνια. Διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, οι διαδρομές με ταξί από τους κεντρικούς σταθμούς στα πιο χαρακτηριστικά σημεία κάθε πόλης διαρκούν 15 λεπτά και κοστίζουν κατά μέσο όρο 14 ευρώ, με την Ελλάδα και την Ισπανία να είναι από τις χώρες με τις οικονομικότερες τιμές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Παρατηρώντας την πόλη από τη θέση του επιβάτη μπορεί κανείς να εξερευνήσει την ομορφιά της, ειδικά σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη, η Αθήνα, η Ρώμη και η Μασσαλία, όπου η μέση διάρκεια της διαδρομής με ταξί από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ή λιμάνι να διαρκεί κάτι λιγότερο από 20 λεπτά.

Όταν πρόκειται για παραλαβή των επιβατών από σιδηροδρομικούς σταθμούς, λιμάνια, καθώς και αεροδρόμια, οι χρήστες της εφαρμογής λαμβάνουν οδηγίες σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να βρουν εύκολα το ταξί τους σε σημεία όπου οι συνεργάτες οδηγοί του FREENOW μπορούν να τους παραλάβουν. Για διαδρομές σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, οι χρήστες του FREENOW μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο λογαριασμό και τρόπο πληρωμής, γεγονός που καθιστά το ταξίδι στο εξωτερικό πιο ξέγνοιαστο, με μία μόνο εφαρμογή μετακίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v