Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε διεκδικητές στη μάχη για τη Nova, εκτός ΔΕΗ και CVC

Με ισχυρά σχήματα, ανάμεσα στα οποία δύο αραβικοί όμιλοι και τρία funds, θα συνεχιστεί η διαδικασία πώλησης της Nova. Εκτός διαδικασίας τόσο η ΔΕΗ όσο και η CVC.

Πέντε διεκδικητές στη μάχη για τη Nova, εκτός ΔΕΗ και CVC

Με πέντε ισχυρούς διεκδικητές φαίνεται ότι προχωρά η διαδικασία πώλησης της Nova. Πληροφορίες που διασταυρώθηκαν από πολλές πηγές της αγοράς -αλλά όχι από την ίδια τη Nova, η οποία προς το παρόν επιλέγει να μη δημοσιοποιεί τίποτα σε σχέση με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη- αναφέρουν ότι οι όμιλοι που θα συνεχίσουν στη διαδικασία, και συγκεκριμένα στη φάση του due diligence, είναι δύο αραβικά σχήματα και τρία funds, καθώς η ΔΕΗ, η CVC κι άλλο ένα σχήμα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν προκρίνονται, λένε οι πληροφορίες για τον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρότερες οικονομικές προσφορές κατέθεσαν το βρετανικό private equity APAX Partners, το αμερικανικό private equity fund Warburg Pincus, ένα ακόμα fund και δύο σχήματα αραβικών συμφερόντων, η STC (Saudi Telecom Company) και η Εtisalat (E&) από τα Εμιράτα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Etisalat, τηλεπικοινωνιακή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπήρξε στο παρελθόν μέτοχος της Nova και η Saudi Telecom εξαγόρασε πέρυσι το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας της United Group σε Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία.

Όπως φαίνεται, προς το παρόν τόσο η ΔΕH όσο και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC μένουν εκτός διαδικασίας. Ας επισημάνουμε ότι η ΔEΗ, η οποία έχει μέτοχο το CVC, κατασκευάζει δίκτυο οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, που θα το διαθέτει χονδρική σε άλλους παρόχους.

Όλα τα παραπάνω επαληθεύουν όσα είχε πει σε ενημέρωσή του στις αρχές του καλοκαιριού ο επικεφαλής του BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, αφήνοντας τότε να εννοηθεί πως οι διαδικασίες για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (έλεγχος στοιχείων - due diligence κ.λπ.) θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, το καλοκαίρι.

Η BC Partners έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια στη United Group (UG) έχοντας την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία Dragan Solak), αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Nova.

H Nova και στη συνέχεια η Wind είναι από τα τελευταία αποκτήματα της UG (δεν έχουν παρέλθει πέντε χρόνια) ενώ σήμερα ως ενιαία εταιρεία είναι η μεγαλύτερη του ομίλου της United, με ετήσιο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v