Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntracom: Εργα για Κίνα και Κομισιόν (update)

Tη σύναψη της πρώτης μεγάλη σύμβασης ύψους 5,7 εκατ. ευρώ για συστήματα ψηφιακής ραδιομετάδοσης, μέσω του γραφείου αντιπροσωπείας που διαθέτει στο Πεκίνο, ανακοίνωσε η Ιntracom, ενώ η Intrasoft International ανέλαβε έργο πληροφορικής της Ε.Ε. ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Ιntracom: Εργα για Κίνα και  Κομισιόν (update)
Tη σύναψη της πρώτης μεγάλη σύμβασης ύψους 5,7 εκατ. ευρώ για συστήματα ψηφιακής ραδιομετάδοσης (Intralink), μέσω του γραφείου αντιπροσωπείας που διαθέτει στο Πεκίνο και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, ανακοίνωσε η εταιρία Ιntracom.

Παράλληλα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Ιntracom έχει υπογράψει επιπλέον συμβάσεις εξαγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού (συστήματα πρόσβασης συνδρομητών) συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ, σε Ρωσία, Ινδονησία, Ιορδανία και Υεμένη αλλά και σε νέες αγορές, όπως η Ισλανδία, η Συρία, το Εκουαδόρ, η Κόστα Ρίκα και άλλες.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι τελευταίες αυτές εξαγωγικές επιτυχίες εντάσσονται στη στρατηγική της Ιntracom για την εξάπλωσή της στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών, την καθιέρωσή της ως τηλεπικοινωνιακή βιομηχανία πρώτου μεγέθους και την αναγνώρισή της ως αξιόπιστου προμηθευτή από τους διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια των προϊόντων της Ιntracom που αφορούν το συνδρομητικό δίκτυο πρόσβασης ”εκπροσωπείται” σήμερα σε 55 χώρες του κόσμου, πορεία που θα επιταχυνθεί σημαντικά εντός του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, η Intrasoft International, θυγατρική της Intracom, σε συνεργασία με τις Siemens και Getronics, ανέλαβε ένα από τα μεγαλύτερα έργα υπηρεσιών πληροφορικής, προϋπολογισμού 90.000.000 ευρώ, μετά από συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης ”Προσωπικό και Διοίκηση - Πληροφορική” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

”Το έργο IT Support Services (ITSS) ήταν το μεγαλύτερο και από τα σημαντικότερα έργα outsourcing που δημοπρατήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Η επί ίσοις όροις συνεργασία μας με δύο εκ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομίλων πληροφορικής αποτελεί τεκμήριο της αναγνώρισης της θέσης μας στη συγκεκριμένα αγορά”, επισημαίνει ο δ/νων σύμβουλος της Intrasoft International, κ. Γεώργιος Δεληγιάννης.

Το ITSS αφορά στο σχεδιασμό και παροχή μίας καινοτόμου ολοκληρωμένης υπηρεσίας υποστήριξης χρηστών, συστημάτων και υπηρεσιών υποδομής πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι οι απαιτήσεις του έργου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η υποστήριξη μεμονωμένων χρηστών πληροφορικής, η τεχνική υποστήριξη αυτής της ίδιας της υποδομής πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η διαχείριση της υλικοτεχνικής υποδομής (logistics – stock management) και η συνολική διαχείριση όλων των παραπάνω, μέσα από ένα κεντρικοποιημένο Help Desk και μέσω της εφαρμογής ενός εξελιγμένου συστήματος διαχείρισης συμβάντων (incident management).

Οι προβλεπόμενες υπηρεσίες θα προσφέρονται στο σύνολο των 25.000 χρηστών (υπαλλήλων και εσωτερικών συνεργατών) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα καλύπτουν όλα τα κτίρια και το προσωπικό της σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, γραφεία JRC (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο), Στρασβούργο και Δουβλίνο.

Η σχεδίαση του έργου έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίσει και να ενοποιήσει σε μία ολοκληρωμένη υπηρεσία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιμέρους υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα παρέχονται μεμονωμένα ανά γενική διεύθυνση και ανά είδος υπηρεσίας.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι απώτερος στόχος είναι, μέσω της καλύτερης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, στο επίπεδο ικανοποίησης των χρηστών, στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην επίτευξη των υπηρεσιακών και λειτουργικών στόχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μία σημαντική οικονομία κλίμακος.

Το ITSS ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2002 και είναι διάρκειας 5 χρόνων. Προβλέπεται ότι θα απασχολεί πλέον των 200 μηχανικών και τεχνικών πληροφορικής ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v