Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Softone: Αύξηση πωλήσεων 33% το 2023, οι στρατηγικές εξαγορές

Ολοκληρώνοντας πέντε στρατηγικές εξαγορές και αναπτύσσοντας τέσσερα σημαντικά project για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ο όμιλος Softone το 2023 κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη μεγεθών.

Softone: Αύξηση πωλήσεων 33% το 2023, οι στρατηγικές εξαγορές

Έτος ορόσημο ήταν το 2023 για τον όμιλο Softone, ο οποίος ολοκλήρωσε πέντε στρατηγικές εξαγορές και κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 33% και αύξηση κερδών EBITDA 44%.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε ο όμιλος  συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 33% και ανήλθαν σε 48,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι 36,7 εκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη χρήση, ενώ σε επίπεδο εταιρείας σημείωσε αύξηση πωλήσεων 25%, στα 32,77 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 26,18 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη χρήση.

 Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ήταν  σημαντικά υψηλότερα (+ 44%) σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.  Για τον όμιλο και για την εταιρεία τα EBΙTDA  ανήλθαν σε 12 εκατομμύρια και 8,17 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα περσινά μεγέθη που ήταν 8,3 εκατομμύρια και 5,98 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου αυξήθηκαν από 789,1 χιλιάδες σε 5,57 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το προηγούμενο έτος το αποτέλεσμα του ομίλου ήταν μειωμένο λόγω από μειώσεων άυλων περιουσιακών στοιχείων οι οποίες διενεργούνται σε επίπεδο ομίλου σύμφωνα με το διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων το  2023 ήταν έτος ορόσημο για την ανάπτυξη και την είσοδο στην αγορά νέων προϊόντων που αναμένεται να συμβάλλουν στη βιώσιμη αύξηση των εσόδων στο μέλλον όπως:

  • myErgani live η πρωτοποριακή υπηρεσία ΠΟΥ αυτοματοποιεί τον τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής κάρτας εργασίας για οποιαδήποτε επιχείρηση ανεξαρτήτως του μοντέλου εργασίας ή του αριθμού των εργαζομένων που απασχολεί.
  • B2G EINVOINCING, η καινοτόμος υπηρεσία που επαναπροσδιορίζει τη διαδικασία τιμολόγησης μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου προσφέροντας απλοποίηση και αυτοματοποίηση πρόσβασης cloud.
  • PROSVASIS cloud, που αποτελεί την πιο σύγχρονη cloud πλατφόρμα για επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία που αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο που επιχειρήσεις χειρίζονται και ελέγχουν τα οικονομικά και τα φορολογικά στοιχεία τους αλλά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των λογιστικών γραφείων.
  • softone cloud shift, η web εφαρμογή που αυτοματοποιεί πλήρως της διαδικασίες υπολογισμού των βαρδιών των εργαζομένων διασφαλίζοντας παράλληλα την εναρμόνιση της επιχείρησης με όλες τις σχετικές διατάξεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πέρα από την οργανική ανάπτυξη η εταιρεία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στο κομμάτι των εξαγορών ολοκληρώνοντας πέντε στρατηγικές εξαγορές εταιρειών το 2023.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία τον Ιούνιο του 2023 εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Apposoft software services AE η οποία αποτελούσε σημαντικό συνεργάτη της στην περιοχή της Κρήτης. Στη  συνεχεία η εταιρεία αποροφήθηκε από τη Softone των Οκτώβριο. Στόχος της εξαγοράς αυτής ήταν η δημιουργία υποκαταστήματος του ομίλου στην Κρήτη για  την ανάπτυξη και υποστήριξη τοπικού οικοσυστήματος συνεργατών σε μία ταχύτητα αναπτυσσόμενη περιφερειακή αγορά.

Επιπλέον η εταιρεία εισήλθε στην αγορά λογισμικού εστίασης με τις εξαγορές των εταιρειών Τσιαβδαρούδη και ΣΙΑ ΟΕ (Twinsoft σε ποσοστό 98%) και Sunsoft  Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (100%) τις οποίες πραγματοποίησε στο τέλος του έτους.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία εισήλθε  και στην αγορά λογισμικού και υπηρεσιών ASG με την απόκτηση του 40% της εταιρείας Global Sastein LTD καθώς και με την ίδρυση της εταιρείας Global Sastein Technologies στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 60%.

Tέλος, εδραίωσε περαιτέρω την παρουσία της στη Ρουμανία εξαγοράζοντας στη δραστηριότητα της εταιρείας QBS  SRL. Sτόχος της εξαγοράς αυτής ήταν η ενδυνάμωση της παρουσίας της Softone και η ανάπτυξη οικοσυστήματος συνεργατών στη σημαντική περιφερειακή αγορά στην περιοχή της Τρανσυλβανίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v