Πέρασε στην Πειραιώς το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κοραή

Η τράπεζα το αγόρασε από την Dimand και προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου 52 εκατ. ευρώ για την εξόφληση δανείου «γέφυρα» και τη χρηματοδότηση μέρους της ανακατασκευής. Θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες.

Πέρασε στην Πειραιώς το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κοραή

Στην ιδιοκτησία της Πειραιώς περιήλθε το ιστορικό "κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής" επί των οδών Κοραή και Σταδίου καθώς κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, η τράπεζα αγόρασε από τη Dimand την εταιρεία Iovis ΜΑΕ, η οποία είχε αποκτήσει το ακίνητο από την ασφαλιστική εταιρεία.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Χαμαιλέων, η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση του ακινήτου στις 30 Απριλίου 2024, έναντι τιμήματος 48 εκατ. ευρώ. Η αγορά του κτηρίου έγινε από τη θυγατρική της Dimand «Iovis», μάλλον με χρήση βραχυπρόθεσμου δανεισμού, καθώς το καταβληθέν μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στις 30 Απριλίου μετά βίας ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ δεν είχε δραστηριότητα.

Ένα με δύο μήνες μετά, η Πειραιώς αγόρασε την Iovis και προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου 52 εκατ. ευρώ που καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια. Έτσι, ελέγχει το 100% της εταιρείας, αποπλήρωσε τυχόν δάνειο «γέφυρα», το οποίο συνάφθηκε για τη χρηματοδότηση εξαγοράς του ακινήτου, ενώ η θυγατρική της διαθέτει ικανοποιητικό equity για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης των εργασιών αναβάθμισης του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσφατη συμφωνία πλαίσιο Πειραιώς-Dimand η τελευταία ανέλαβε την ανακαίνιση του κτιρίου Κοραή και Σταδίου, ώστε να στεγάσει μαζί με όμορα κτίρια, ιδιοκτησίας Πειραιώς (Μέγαρο Σερπιέρη, και το όμορο κτήριο επί της Πανεπιστημίου), τις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας.

Από τα 15.000 τ.μ. του κτiρίου Κοραή περίπου 3.000 τ.μ. προβλέπεται να διατεθούν για εμπορικές χρήσεις και τουλάχιστον 9.000 τ.μ. για την στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v