Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλειστικός σύμβουλος της Ελληνικό στην πώληση πέντε οικοπέδων η Axia Ventures

Το συνολικό τίμημα για την πώληση των οικοπέδων ανέρχεται σε περίπου €106 εκ. ή €2.100 ανά τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας και είναι σχεδόν τετραπλάσιο της λογιστικής αξίας των οικοπέδων.

Αποκλειστικός σύμβουλος της Ελληνικό στην πώληση πέντε οικοπέδων η Axia Ventures

Η LAMDA Development S.A ανακοίνωσε εχιθές ότι η θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. («ΕΛΛΗΝΙΚΟ») υπέγραψε οριστικά συμβόλαια και προσύμφωνα αγοραπωλησίας για την πώληση 5 διαφορετικών οικοπέδων για οικιστικές αναπτύξεις, συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης οικοδομήσιμης επιφάνειας περίπου 51.000 τ.μ. Η AXIA Ventures Group («AXIA») ενήργησε ως Exclusive Financial Advisor της ΕΛΛΗΝΙΚΟ στο πλαίσιο της συναλλαγής.

Το συνολικό τίμημα για την πώληση των οικοπέδων ανέρχεται σε περίπου €106 εκ. ή €2.100 ανά τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας και είναι σχεδόν τετραπλάσιο της λογιστικής αξίας των οικοπέδων (€531 ανά τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας). Η συναλλαγή αναδεικνύει την σημαντική υπεραξία που έχει ήδη δημιουργηθεί από την μέχρι τώρα υλοποίηση του έργου του Ελληνικού για τη LAMDA και τους μετόχους της, η οποία θα συνεχιστεί περαιτέρω καθώς προχωρά η εξέλιξη του έργου. Ειδικότερα, το υπόλοιπο των οικιστικών αναπτύξεων στο έργο του Ελληνικού ανέρχεται σε περίπου 1 εκ. τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας.

Οι προτιμητέοι αγοραστές που προέκυψαν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας είναι οι διεθνείς όμιλοι Brook Lane Capital και TENBRINKE και οι ελληνικές εταιρείες Hellenic Ergon και Daedalus Development. Οι αγοραστές θα αναλάβουν την ανάπτυξη οικιστικών ακινήτων υψηλών προδιαγραφών, καλύπτοντας όλα τα συναφή κόστη, συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση του ρυθμού ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης του Ελληνικού. Η συνολική επένδυση των αγοραστών για τις εν λόγω αναπτύξεις εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα €300 εκ.

Ως Exclusive Financial Advisor, η AXIA βοήθησε την ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην προετοιμασία και την υλοποίηση της συναλλαγής μέσω μίας διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών.

Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director & Head of Investment Banking της AXIA δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που υποστηρίξαμε τη LAMDA/ΕΛΛΗΝΙΚΟ σε αυτή τη συναλλαγή, η οποία αποδεικνύει τις σημαντικές προοπτικές δημιουργίας αξίας από το έργο του Ελληνικού και επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για οικιστικά ακίνητα στην περιοχή. Αυτή η συναλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αναδεικνύει όχι μόνο την υπεραξία που έχει δημιουργηθεί από το έργο, αλλά και την πληθώρα πιθανών οδών με τις οποίες η LAMDA μπορεί να την καρπωθεί. Η εταιρεία, αντί να αναπτύξει τα ακίνητα η ίδια, επέλεξε να προσελκύσει αναγνωρισμένους ομίλους για να τα αναλάβουν συγκεντρώνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των αγοραστών. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα της LAMDA/ΕΛΛΗΝΙΚΟ για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής και να την ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη της και την άψογη συνεργασία μας σε αυτό το project».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v