Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκαίνια για το πρώτο πρατήριο των ΕΛΠΕ στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου των ΕΛΠΕ στην Κύπρο με το σήμα ”ΕΚΟ”, όπου τα ΕΛΠΕ εξαγόρασαν προσφάτως 70 πρατήρια από την ΒP Κύπρου. Εξάλλου, λήγει τη Δευτέρα η νέα προθεσμία που δόθηκε στην κοινοπραξία LukOil - Λάτση για την πώληση του 23,17%.

Εγκαίνια για το πρώτο πρατήριο των ΕΛΠΕ στην Κύπρο
Με την παρουσία του Κύπριου υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ν. Ρολάνδη, έγιναν χθες τα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου των ΕΛ.ΠΕ στην Κύπρου με το σήμα ”ΕΚΟ”.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ Κύπρου Σ. Κυριακόπουλος, σημείωσε ότι τα ΕΛ.ΠΕ φιλοδοξούν να δημιουργήσουν νέες συνθήκες προμήθειας και διακίνησης πετρελαιοειδών και να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στον τομέα της λιανικής πώλησης στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι προσφάτως τα ΕΛ.ΠΕ εξαγόρασαν 70 πρατήρια από την BP Κύπρου.



Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου Γ. Μωραϊτης αναφέρθηκε στο φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα των ΕΛ.ΠΕ στο εξωτερικό για την πενταετία 2002 - 2006, ένα σημαντικό τμήμα του οποίου έχει συμβολαιοποιηθεί.

Αναφορικά με την Κύπρο, ο Γ. Μωραϊτης τόνισε πως στόχος των ΕΛ.ΠΕ δεν είναι μόνο μια δυναμική εμπορική παρουσία στη Μεγαλόνησο, αλλά η ευρύτερη ανάπτυξη του Ομίλου και στις γειτονικές περιοχές.



Σε ό,τι αφορά στην πώληση του 23,17% των ΕΛ.ΠΕ στην κοινοπραξία Lukoil - Ομίλου Λάτση, υπενθυμίζουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα λήγει το χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί στην κοινοπραξία για να απαντήσει στο ελληνικό δημόσιο, αν αποδέχεται τους όρους του για την εξαγορά των ΕΛ.ΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v