Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάλτης (Alpha): Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για υψηλότερα μερίσματα

Περήφανος που η τράπεζα δίνει μέρισμα μετά από 16 χρόνια δήλωσε ο CEO Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση. Καταλύτης ανάπτυξης η συνεργασία με UniCredit. Το μήνυμα του Β. Ράπανου.

Ψάλτης (Alpha): Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για υψηλότερα μερίσματα

H διοίκηση της τράπεζας είναι περήφανη που μετά από 16 χρόνια είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα και να επιβραβεύσει τους μετόχους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, απευθυνόμενος στους μετόχους, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της τράπεζας. 

«Ησασταν δίπλα μας, πιστέψατε στο όραμά μας και, χωρίς τη στήριξή σας, δεν θα ήταν εφικτή η επάνοδος της τράπεζας στην κερδοφορία και την ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Ψάλτης, προσθέτοντας ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αύξηση της μερισματικής πολιτικής τα επόμενα έτη. 

Στο σημείο αυτό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στα χρόνια της κρίσης οι εργαζόμενοι του ομίλου. 

Αναφερόμενος στη στρατηγική συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο της UniCredit, τόνισε ότι τα οφέλη για την τράπεζα και τους πελάτες της είναι πολλά και σε διαφορετικά επίπεδα. Ηδη, στο wealth management οι συνέργειες μεταξύ των δύο τραπεζών είναι ισχυρές, καθώς η UniCredit ανοίγει την Ευρώπη στους πελάτες της Αlpha Bank, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα να συμμετέχει στις χρηματοδοτήσεις ξένων επιχειρήσεων. 

«Τολμάμε πλέον να αναζητάμε ευκαιρίες και στο εξωτερικό, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων. Με τον σύμμαχό μας μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, που βασίζεται στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους». 

Ο κ. Ψάλτης αναφέρθηκε στη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου, τονίζοντας ότι το μότο της τράπεζας είναι ότι οι ικανοί και οι πρωτοπόροι αναγνωρίζονται. 

Ράπανος: Καταλύτης ανάπτυξης η συνεργασία με UniCredit

Ο πρόεδρος της Αlpha Bank Βασίλης Ράπανος αναφέρθηκε στις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, στη σημαντικότητα της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. 

«Πρέπει να γίνουν πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης αλλά και στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, ώστε να έλθουν ξένοι επενδυτές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία, διότι το πλεόνασμα δεν αποτελεί μέσο για την αύξηση των δαπανών αλλά εργαλείο για τη μείωση του χρέους. 

Απαιτείται, σύμφωνα με τον κ. Ράπανο, βελτίωση της επαγγελματικής κουλτούρας και όχι δαιμονοποίηση του κέρδους, προκειμένου η χώρα να καλύψει το επενδυτικό κενό. 

Κλείνοντας, ο κύριος Ράπανος αναφέρθηκε στην στρατηγικής σημασίας συνεργασία της Alpha με τον ιταλικό όμιλο UniCredit, κίνηση που σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και θα αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης για την τράπεζα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v