Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η επιπλέον ζημιά από ενδεχόμενη ένταξη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στον «Ηρακλή ΙΙΙ» δεν θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την αξιολόγηση του οίκου.

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και της αποκατάστασης της ορθής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου €2,3 δισ.

Η Τράπεζα εκτιμά ότι η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των €400 εκατ.

Η Τράπεζα θα κρατήσει ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της που θα προκύψουν από την ανωτέρω συναλλαγή εάν και εφόσον η Τράπεζα υπαχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙΙ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία προσκόμισης της συμφωνίας μετόχων στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει παραταθεί μέχρι την 18η Ιουλίου 2024.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά της δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Βρεττού (Attica Bank): Το χρονοδιάγραμμα για τον πέμπτο πόλο

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει και η οριστική συμφωνία των μετόχων», τόνισε νωρίτερα σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, κα Ελένη Βρεττού από το βήμα της γενικής συνέλευσης της τράπεζας και πρόσθεσε ότι ως το τέλος της ημέρας, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόθεση για ένταξη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στον Ηρακλή ΙΙΙ

Αμέσως μετά, θα υποβληθεί το επίσημο αίτημα για ένταξη στον Ηρακλή και πριν το τέλος Ιουλίου θα κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές το αίτημα για συγχώνευση της Αttica Bank με την Παγκρήτια

Σύμφωνα με την κα Βρεττού, εντός του τρίτου τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών και στις αρχές του τέταρτου τριμήνου θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η κα Βρεττού τόνισε ότι εφέτος, ο στόχος είναι η καθαρή πιστωτική επέκταση της Attica να φθάσει τα 700 εκατ. ευρώ.

Παπακωνσταντίνου: Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση των δυο τραπεζών 

Οπως δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΤτΕ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, «η ΤτΕ υποστηρίζει τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η νέα τράπεζα θα διαθέτει ένα υψηλό επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και ένα βιώσιμο business plan.

Μετά τη συμφωνία από τους μετόχους, η τράπεζα θα απελευθερωθεί από τα NPE και η αποτίμηση της DBRS ανοίγει τον δρόμο για την εξυγίανση των δύο τραπεζών». 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v