Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην τελική ευθεία deal Cosmote TV-Nova στο αθλητικό περιεχόμενο

Θέμα ωρών η συμφωνία μεταξύ Cosmote TV και Nova για τη χονδρική διάθεση του αθλητικού περιεχομένου. Οι δύο πλατφόρμες θα προσφέρουν κοινό περιεχόμενο, ώστε οι συνδρομητές να έχουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα που έχουν ήδη «κερδίσει».

Στην τελική ευθεία deal Cosmote TV-Nova στο αθλητικό περιεχόμενο

Στην τελική ευθεία μπαίνει μια διαπραγμάτευση που κράτησε μήνες και τελικά φαίνεται πως τελικά σήμερα ή το αργότερο αύριο θα πέσουν οι υπογραφές. Η συμφωνία αφορά την αμοιβαία χονδρική διάθεση των αθλητικών καναλιών των δύο πλατφορμών.

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις (με τη Nova) για τη σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας χονδρικής διάθεσης των αθλητικών μας καναλιών. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην COSMOTE TV να προσφέρει νέα, βελτιωμένα πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης στους πελάτες της, που θα περιλαμβάνουν περισσότερο αθλητικό περιεχόμενο με μία μόνο συνδρομή και σε πολύ ελκυστική τιμή. Με τον τρόπο αυτό γίνεται και ένα ουσιαστικό βήμα για την καταπολέμηση της πειρατείας, η οποία στρεβλώνει την αγορά απειλώντας την οικονομική επιβίωση των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης», αναφέρουν πηγές του ομίλου ΟTΕ.

Στο πλαίσιο αυτό οι συνδρομητές της Cosmote TV θα έχουν πλέον πρόσβαση στους εντός έδρας αγώνες του Άρη Θεσσαλονίκης που σήμερα μεταδίδονται από τη Nova, ενώ οι συνδρομητές της Nova θα έχουν πρόσβαση στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού που σήμερα μεταδίδονται από την Cosmote TV.

Επίσης, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλους τους αγώνες Basketaball Euroleague, που σήμερα μεταδίδονται αποκλειστικά από τη Nova, ενώ οι συνδρομητές της Nova αποκτούν πρόσβαση στις διοργανώσεις των Champions League, Europa League και Conference League της περιόδου 2024-2027 που έχει αναλάβει η Cosmote TV.

Oι δύο πλατφόρμες έχουν συνδρομητική βάση που ξεπερνά το 1 εκατ., με την Cosmote TV να έχει πάνω από 577 χιλιάδες συνδρομητές και τη Nova 432 χιλιάδες συνδρομητές.

Δεν είναι τυχαίο ότι είχε προηγηθεί μελέτη που ανέθεσε σε τρίτους ο ΟTΕ, ώστε να διερευνήσει εναλλακτικές και δυνατότητες βελτιστοποίησης της δραστηριοποίησής του στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης, με σκοπό τη μείωση του κόστους λειτουργίας του.

Αν και η Cosmote TV δεν είναι μία ζημιογόνος υπηρεσία, η διοίκηση του ΟTΕ προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης κυρίως λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού, της αυξημένης φορολογίας αλλά και της πειρατείας.

Σημειώνεται ότι η πειρατεία στη χώρα μας προβληματίζει όλους τους παρόχους ενώ η φορολογία έχει οδηγήσει τη διοίκηση του ΟTΕ να εξετάζει ακόμα και την αλλαγή έδρας της Cosmote TV.

Επίσης παραμένει μόνιμο αίτημα των εγχώριων παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης η κατάργηση του φόρου 10% που καλούνται να πληρώνουν όλοι οι συνδρομητές, κάτι που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με τους διεθνείς παίκτες της αγοράς όπως το Netflix.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v