Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο βραβεία σε Νέα και Κεντρική Οδό στα Hellenic Responsible Awards

Χρυσή διάκριση έλαβαν στην κατηγορία «B2B Συνεργασία» και χάλκινη στην «Διαχείριση Ενέργειας». Για ποιες δράσεις αναγνωρίστηκε.

Δύο βραβεία σε Νέα και Κεντρική Οδό στα Hellenic Responsible Awards

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν δύο ακόμα σημαντικά βραβεία στα φετινά Hellenic Responsible Awards, έναν  θεσμό που για ένατη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τη νέα συνεργασία με την εταιρεία Mobito, απέσπασαν το GOLD βραβείο στην κατηγορία «B2B Συνεργασία».

Η στρατηγική συνεργασία με την Mobito - εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί «έξυπνα» οχήματα του ομίλου Volkswagen και της NIRA Dynamics για τη συλλογή δεδομένων από τους αυτοκινητοδρόμους επιτρέπει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και για πιθανές ζημιές που έχουν προκύψει σε αυτό. Αυτή η καινοτομία μας καθιστά τους πρώτους αυτοκινητόδρομους στη χώρα που αναβαθμίζει τον έλεγχο της ομαλότητας των δρόμων, προσφέροντας ασφαλέστερες μετακινήσεις. 

Επιπλέον, απέσπασε BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας», για το σύνολο των ενεργειών που υλοποιούνται και που στόχο έχουν την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη σωστή διαχείριση της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, διάκριση έλαβαν:

  • για τον 1ο και μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω φωτοβολταϊκών που κατασκευάστηκε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστικών Μαλακάσας (Σείριος).
  • για την εγκατάσταση ηλεκτροφορτιστών σε όλους τους ΣΕΑ. Ειδικότερα, όλοι οι ΣΕΑ σε ΑΘΕ και Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 και σαφώς στην Ιόνια Οδό, διαθέτουν δυνατότητα ηλεκτροφόρτισης. Στον ΣΕΑ Αταλάντης υπάρχουν και επιπλέον, 8 ταχυφορτιστές V3 Tesla Superchargers (4 ανά ρεύμα κυκλοφορίας).
  • για τη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου σε ανεκμετάλλευτα πρανή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου. Σκοπός, να καλύψουμε μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου με καθαρή πράσινη ενέργεια από τον ήλιο.
  • για την αντικατάσταση των φωτιστικών οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας LED.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v