Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναδιάρθρωση δανείων και ενέσεις ρευστότητας στην HQF

Συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου 20,4 εκατ.ευρώ από τις αρχές του 2023. Συμφωνία αναδιάρθρωσης δανείων ύψους 23,76 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς. Τα περυσινά αποτελέσματα και οι στόχοι της επιχείρησης για το 2024.

Αναδιάρθρωση δανείων και ενέσεις ρευστότητας στην HQF

Σε εννέα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ύψους 20,4 εκατ. ευρώ, έχει προχωρήσει από τις αρχές του 2023 έως και το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η HQF της οικογένειας Φιλίππου, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας.

Παράλληλα η εταιρεία που δραστηριοποιείται με τα δύο brands, ΚΑΝΑΚΙ στον τομέα των προϊόντων ζύμης, και ΜΙΜΙΚΟΣ στον τομέα των πουλερικών και των προϊόντων λευκού κρέατος νωπού και κατεψυγμένου, ήρθε σε συμφωνία τους πιστωτές της, δηλαδή την Τράπεζα Πειραιώς και τη CEPAL HELLAS AE ως εντολοδόχος της COSMOS SECURITISATION DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, και έκανε αναδιάρθρωση τραπεζικού δανεισμού ύψους 23,76 εκατ. ευρώ που στη χρήση του 2022, είχε συμπεριληφθεί στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Η αποπληρωμή του ανωτέρω ποσού θα γίνει τμηματικά, σε διάστημα 5 ετών. Η σύμβαση με την CEPAL HELLAS ΑΕ υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο

Επίσης τον Φεβρουάριο εγκρίθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, η συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας ποσού 14 εκατ. ευρώ περίπου, με ημερομηνία ισχύς της συμφωνίας την 31/12/2023, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή των συμβατικών εγγράφων, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που αναρτήθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στο ΓΕΜΗ.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31/12/2023, η εταιρεία είχε μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 2,60% στα 81,701 εκατ. ευρώ ωστόσο το περιθώριο μικτού κέρδους παρουσίασε αύξηση και ανήλθε σε 15,08% έναντι 13,75%. Αυξημένες ήταν πέρυσι και οι δαπάνες διοίκησης που διαμορφώθηκαν σε 1,97% ως προς τον τζίρο, έναντι 1,90% ενώ τα έξοδα διάθεσης ανήλθαν σε 16,24% επί του κύκλου εργασιών έναντι 15,79%.

Την ίδια περίοδο διευρύνθηκαν και οι ζημιές μετά από φόρους στα 7,042 εκατ. ευρώ έναντι ζημίων 6,916 εκατ. ευρώ το 2022.

Για την τρέχουσα χρήση, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση του όγκου των πωληθέντων, που θα βοηθήσει στην μείωση του κόστους παραγωγής και την βελτίωση των αποτελεσμάτων. Όσον αφορά στα προϊόντα ζύμης, εξετάζεται διαρκώς η εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά και παράλληλα περιμένουμε να αποδώσει καρπούς η συνεχιζόμενη δραστηριοποίηση στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για πελάτες του εξωτερικού. Βασική αγορά στόχος αποτελεί η Αμερική, όπου η ΦΑΓΕ συμφερόντων και αυτή της οικογένειας Φιλίππου έχει ισχυρή παρουσία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει οι προσπάθειες για άνοιγμα νέων αγορών εντός της Ε.Ε. με νέες σειρές προϊόντων της ΚΑΝΑΚΙ καθώς και νέες συνεργασίες με γνωστές αλυσίδες S/M. Αντίστοιχα για τα προϊόντα ΜΙΜΙΚΟΣ, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει να συνεχίσουν να αποδίδουν με αυξητικούς ρυθμούς οι επενδύσεις που έγιναν και επιμηκύνουν την ωφέλιμη ζωή τους με την χρήση νέων μεθόδων συσκευασίας.

Σημειώνεται πως οι ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις έχουν συνταχθεί με βάση την αρχή της συνέχισης της δραστηριότητας (going concern), παρά το γεγονός ότι το κεφάλαιο κίνησης ήταν αρνητικό κατά 21,6 εκατ. ευρώ περίπου έναντι 52 εκατ. ευρώ περίπου της χρήσης του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v