Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριουργία 3Α: Θέλει να παραμείνει στο XA, πωλητήριο στο ακίνητο της Νέας Ιωνίας

Δεν προτίθεται να αποχωρήσει η 3Α από το Χρηματιστήριο ξεκαθάρισε στη ΓΣ ο CEO Δημήτρης Εφραίμογλου. Δεν κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για πώλησή της ως"όχημα". Λύση του προβλήματος των ιδίων κεφαλαίων μέσω του παλιού εργοστασίου.

Εριουργία 3Α: Θέλει να παραμείνει στο XA, πωλητήριο στο ακίνητο της Νέας Ιωνίας

Την πρόθεσή της να παραμείνει η Εριουργία Τρία Άλφα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εξέφρασε η διοίκηση της εταιρείας, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Δημήτρη Εφραίμογλου, δεν τίθεται ζήτημα από το νέο κανονισμό του ΧΑ σε ότι αφορά τη μετοχική διασπορά (το free float υπερβαίνει ήδη το 75%), αλλά από το γεγονός ότι τα ίδια κεφάλαια υπολείπονται του ενός εκατ. ευρώ (350 χιλ. ευρώ στις 31/12/2023).

Πρόθεση της διοίκησης είναι να αντιμετωπίσει το ζήτημα έγκαιρα και για το θέμα αυτό εξετάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια. Μία ενδεχόμενη λύση θα μπορούσε να προκύψει σε περίπτωση πώλησης του ακινήτου που διαθέτει η εισηγμένη στη Νέα Ιωνία Αττικής (πρώην εργοστάσιο), ενώ ως τελευταία λύση θα προτιμηθεί η αποτίμηση του συγκεκριμένου ακινήτου σε τρέχουσες αξίες (σήμερα είναι εγγεγραμμένο στα λογιστικά βιβλία έναντι μόλις γύρω στα 660 χιλ. ευρώ).

Πέραν αυτών, ο Δημήτρης Εφραίμογλου επανέλαβε πως παραμένει στους στόχους της Εριουργίας Τρία Άλφα τόσο η εκμετάλλευση του προαναφερθέντος ακινήτου, όσο και η πώληση του χρηματιστηριακού «οχήματος», συμπληρώνοντας πως η διοίκηση είχε προχωρήσει πέρυσι σε σημαντικό βαθμό σχετικές συζητήσεις με σοβαρό επιχειρηματικό σχήμα, οι οποίες ωστόσο, τελικά, δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πορεία της Εριουργίας Τρία Άλφα, αναφέρθηκε ότι μπορεί μεν ο κύκλος εργασιών να σημείωσε πέρυσι κάποια μικρή άνοδο σε σύγκριση με το 2022, πλην όμως η εκτίναξη των επιτοκίων υποχρέωσε την εταιρεία σε ζημιογόνο αποτέλεσμα. Για το 2024 οι εκτιμήσεις μιλούν για έναν κύκλο εργασιών που δεν θα απέχει σημαντικά από το ένα εκατ. ευρώ και για ζημιογόνο αποτέλεσμα, λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών επιτοκίων.

Το 2023 η Εριουργία Τρία Άλφα σημείωσε κύκλο εργασιών 956 χιλ. ευρώ (έναντι 930 χιλ. το 2022), EBITDA 59 χιλ. ευρώ (έναντι 174 χιλ. ευρώ) και καθαρό αποτέλεσμα -31 χιλ. έναντι κερδών 132 χιλ. ευρώ το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v