Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Metlen: Προχωρά σε πώληση έργων ΑΠΕ στην Αυστραλία

Η εισηγμένη προχωρά σε διάθεση οκτώ ηλιακών πάρκων σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, ενώ βγάζει προς πώληση και χαρτοφυλάκιο 2,9 GW που περιλαμβάνει έργα μπαταριών και υδρογόνου.

Metlen: Προχωρά σε πώληση έργων ΑΠΕ στην Αυστραλία

Στην πώληση έργων ΑΠΕ στην Αυστραλία προχωρά η Metlen, μεταξύ των οποίων οκτώ ηλιακά πάρκα σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, καθώς και χαρτοφυλάκιο 2,9 GW, που περιλαμβάνει έργα μπαταριών και υδρογόνου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα reneweconomy.com.au/.

Η κίνηση γίνεται με τη διαμεσολάβηση της Macquarie και πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όπου η Metlen ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στην Αυστραλία, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο από έξι ολοκληρωμένα και σε λειτουργία ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 530 MW, μεταξύ των οποίων το Moura, ισχύος 110 MW στο Κουίνσλαντ και το πάρκο Wyalong 75 MW στη Νέα Νότια Ουαλία. Τέσσερα ηλιακά πάρκα κάτω των 40 MW, δηλαδή τα Wagga Wagga I & II, Junee και Corowa, λειτουργούν στη νοτιοανατολική περιφέρεια ΝΝΟ.

Ταυτόχρονα, το ηλιακό πάρκο Kingaroy στο Κουίνσλαντ, ισχύος 53 MW, πρόκειται σύντομα να τεθεί σε λειτουργία, ενώ το πάρκο Munna Creek, ισχύος 150 MW, βρίσκεται υπό κατασκευή κοντά στο Gympie, μετά από συμφωνίες αγοράς ενέργειας με την Tesltra και την NBN Co.

Σημειωτέον ότι το έργο Wyalong, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιούλιο του 2022, θα διαθέτει περίπου το 50% της παραγωγής του στην NBN Co, στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας αγοράς ενέργειας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Metlen εξετάζει την πώληση έργων ανάπτυξης υδρογόνου και ηλιακής ενέργειας και στη Νέα Ζηλανδία ως μέρος μιας προσφοράς.

Η πώληση πρόκειται πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, με την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών εντός των προσεχών εβδομάδων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι επιλαχόντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, με υπογραφή τον Νοέμβριο του 2024.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v