Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mondelez: Στην Ελλάδα το κέντρο κυβερνοασφάλειας

Μέσα σε ένα χρόνο ο αμερικανικός κολοσσός έχει προχωρήσει σε στελέχωση με 31 άτομα του Global Cybersecurity hub με έδρα την Ελλάδα. Ποια είναι η στόχευση για την επόμενη διετία.

Mondelez: Στην Ελλάδα το κέντρο κυβερνοασφάλειας

Στην Ελλάδα χτυπά η... καρδιά της κυβερνοασφάλειας για τον αμερικανικό όμιλο Mondelez που έχει 140 εργοστάσια σε 78 χώρες και πάνω από 500 εγκαταστάσεις με προσωπικό.

Το κέντρο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρυσι, στελεχώθηκε με ελληνικό προσωπικό και πλέον απασχολεί 31 εργαζόμενους, ενώ στόχος είναι την επόμενη διετία να έχει φτάσει τους 50.

Αυτό αποκάλυψε ο Κώστας Γεωργακόπουλος Chief Technology & Information Security Officer της Mondelez ο οποίος τόνισε ότι η δημιουργία και η λειτουργία αυτού του κέντρου στην Ελλάδα αποτέλεσε προσωπικό του στοίχημα. «Για μένα προσωπικά ήταν μεγάλο στοίχημα να έρθουμε στην Ελλάδα και η αγορά της Chipita μάς έδωσε αυτή την πολύ μεγάλη ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή το hub ολοκλήρωσε την πρώτη φάση ανάπτυξής του και στόχος είναι πλέον να περάσει στην επόμενη με την πρόσληψη ακόμα 19 στελεχών από την Ελλάδα. Ήδη μάλιστα βρίσκεται στην αναζήτησή τους.

Το ελληνικό hub σε συνδυασμό με άλλο ένα μικρότερο στην Αμερική και ένα τρίτο στην Ασία παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου.

"Αποδεικνύεται ότι έχουμε προσωπικό με γνώση και με πάθος για να βελτιώσουμε την επόμενη μέρα" σχολίασε ο κ. Γεωργακόπουλος τονίζοντας ότι γεωπολιτικά οι δύο πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, αλλά και οι μεγάλες οικονομικές διαφορές στον κόσμο επηρεάζουν σημαντικά την ασφάλεια και τις επιθέσεις που υλοποιούνται.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που κυριαρχούν είπε ότι είναι πολλές και διάφορες κυρίως όμως αναφέρθηκε στο ransomware. Μάλιστα είπε ότι λόγω του GenAI, υπάρχουν επιθέσεις στην αγορά που μιμούνται διευθυντές σε video, ζητώντας μεταφορές μεγάλων ποσών, ενώ διαπίστωσε ότι το phising και το WhatsApp είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Κάθε μήνα λαμβάνουμε 90 εκατ. emails, πάνω από τα μισά τα απορρίπτουμε λόγω spam, ένα μεγάλο μέρος έρχεται με κακόβουλο λογισμικό. Τον τελευταίο μήνα είχαμε πάνω από 40.000 emails με κακόβουλο λογισμικό» σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος τονίζοντας ότι εκπαιδεύουν  όλους τους υπαλλήλους για να εντοπίζουν τέτοια email.

«Η μαμά εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα, έχει έρθει και δείχνει τη δέσμευσή της στην χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι έχει πολύ καλή και συχνή επικοινωνία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πολυτεχνείο και άλλα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Καταλήγοντας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα επένδυση στην Ελλάδα όπου η Mondelez διαθέτει τρία εργοστάσια και πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό έχοντας δημιουργήσει ένα κόμβο στην ΝΑ Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v