Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά ανταλλάσσουν DCI και Μίλτος Καμπουρίδης για την... Kilada

Βολές κατά της εισηγμένης DCI Advisors, λόγω των μη ελεγμένων οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η DCP του Μίλτου Καμπουρίδη.

Πυρά ανταλλάσσουν DCI και Μίλτος Καμπουρίδης για την... Kilada

Χωρίς τέλος είναι ο «πόλεμος» που μαίνεται μεταξύ του Έλληνα επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη και της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου DCI Advisors Ltd, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν εκατέρωθεν αγωγές και μηνύσεις.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, η βρετανική εταιρεία δημοσίευσε την ετήσια έκθεση και τις μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της για το 2023, με τον Μ. Καμπουρίδη να εκφράζει αμφιβολίες για την ορθότητα του περιεχομένου της, επισημαίνοντας πως «η ετήσια έκθεση βρίθει αντιφάσεων και παραλείψεων».

Μεταξύ άλλων, η Dolphin Capital Partners Limited (DCP), υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της DCI, σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η DCI δεν κατάφερε να ολοκληρώσει καμία πώληση οιασδήποτε επένδυσής της εντός του 2023 και απέτυχε ακόμη και να πουλήσει έστω και ένα οικόπεδο στο έργο Kilada».

Τονίζει, μάλιστα, πως «οι μόνες εξελίξεις που σχετίζονται με πωλήσεις περιορίζονται σε ένα μη δεσμευτικό MoU που υπογράφηκε με έναν δυνητικό επενδυτή στο έργο Kilada, σύμφωνα με το οποίο του παρεσχέθη αποκλειστικότητα 90 ημερών για να ολοκληρώσει τον έλεγχο του έργου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συμφωνία σχετικά με το τίμημα της “πώλησης”, και σε μια “συμφωνία πώλησης” για το έργο Livka με μια εταιρεία συμβούλων από την Αυστραλία, η οποία δεν έχει καμία καταγεγραμμένη επενδυτική δραστηριότητα έως τώρα».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η εισηγμένη, η DCP, επικεφαλής της οποίας είναι ο Μ. Καμπουρίδης, σχολιάζει ότι «οι λειτουργικές ζημίες της DCI για το 2023, μη λαμβανομένων υπόψη των κερδών αναπροσαρμογής της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων ύψους 19,93 εκατ. ευρώ, ανήλθαν σε 15,77 εκατ. ευρώ. Σε αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα του 2023, οι ζημίες της DCI το 2022, μη λαμβανομένων υπόψη μεταβολών στην αποτίμηση αξίας περιουσιακών στοιχείων, ανήλθαν συνολικά σε 2,87 εκατ. ευρώ».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, «η διαπραγμάτευση των μετοχών της DCI ανεστάλη λόγω της αποτυχίας του Διοικητικού Συμβουλίου της DCI να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις μια εισηγμένης εταιρείας, όπως η υποβολή ελεγμένων ετήσιων οικονομικών καταστάσεων εντός 6 μηνών από το τέλος του οικονομικού της έτους».

Αναλυτικά τα σχόλια σχετικά με την ετήσια έκθεση και τις μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2023 που εκδόθηκαν από την DCI Advisors Ltd εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v