Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εποχή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η αλλαγή έδρας, το μετοχικό κεφάλαιο και οι στόχοι της νέας εταιρείας. Τι προβλέπει το νέο καταστατικό της «Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

Νέα εποχή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την αλλαγή σελίδας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σηματοδοτεί η έγκριση του νέου καταστατικού της εταιρείας «Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων και η καταχώρισή του στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Όπως αναφέρεται, η έδρα της νέας εταιρείας, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε., μεταφέρεται σε άλλη διεύθυνση στον δήμο Χαϊδαρίου.

Με βάση το καταστατικό της «Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», το αρχικό μετοχικό κεφάλαιό της, το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη μοναδική μέτοχό της, την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «ALYSSO ENTERPRISES COMPANY LIMITED», ορίζεται στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Θέση προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατέχει ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ασκεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν ο Νικόλαος Δενδρινός και η Ιωάννα-Δήμητρα Λουριδά. Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται στα 50 έτη.

Βάσει καταστατικού, στον σκοπό της εταιρείας ανήκουν, μεταξύ άλλων, «η ίδρυση, αγορά, μίσθωση και εκμετάλλευση ναυπηγείων, εργοστασίων κατασκευής, συντήρησης και επισκευών πλοίων, σκαφών και εν γένει πλωτών μέσων, καθώς και η λειτουργία επαγγελματικών εργαστηρίων και η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης επ’ αμοιβή καθώς και η παροχή προσωπικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης αναγκών υποστήριξης γραφείων».

Περιλαμβάνονται επίσης η λειτουργία, χρήση, εκμετάλλευση και συντήρηση κέντρων δεδομένων και τεχνολογικής υποστήριξης επιχειρήσεων και λοιπές συνοδευτικές δραστηριότητες (Data Centers) και η λειτουργία, χρήση, εκμετάλλευση και συντήρηση εγκαταστάσεων εφοδιαστικής, μέσων μαζικής μεταφοράς, τουρισμού, αναψυχής ή τουριστικών λιμένων.

Μεταξύ άλλων η εταιρεία δύναται «να συμμετέχει σε διαγωνισμούς οποιασδήποτε μορφής που διεξάγονται από ιδιώτες ή το Δημόσιο με συναφή σκοπό». Μάλιστα, όπως αναφέρεται, «αίτηση εισαγωγής μετοχών ή άλλων τίτλων της εταιρείας σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο ή αίτηση για την παροχή άδειας για συναλλαγές σε μετοχές ή άλλους τίτλους της εταιρείας σε οποιαδήποτε αγορά κινητών αξιών» απαιτεί πλειοψηφία 100% των ψήφων που παρίστανται ή/και εκπροσωπούνται.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Milina Enterprises Company LTD, συμφερόντων του πλοιοκτήτη Γιώργου Προκοπίου, πλειοδότησε το 2021 στον σχετικό ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την πώληση του ακινήτου ιδιοκτησίας της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έναντι 37,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v