Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Avramar: Αποεπενδύεται η Mubadala Investments

Το fund από το Abu Dhabi συμφώνησε να μεταβιβάσει σε Amerra Capital το 43,08% της Avramar. Το ισπανικό δημοσίευμα που επιβεβαιώνουν τραπεζικές πηγές στην Αθήνα.

Avramar: Αποεπενδύεται η Mubadala Investments

Συμφωνία, μεταξύ Mubadala Investments και Amerra Capital, για τη μεταβίβαση από την πρώτη στη δεύτερη του 43,08% Avramar Ιχθυοκαλλιέργειες αναφέρει δημοσίευμα του ισπανικού site «El Economista.es», εξέλιξη που επιβεβαιώνεται από πηγές στην Αθήνα, με τις οποίες συνομίλησε το Euro2day.gr.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι Mubadala και Amerra κατέληξαν σε συμφωνία για την αποεπένδυση της πρώτης από την Avramar, σημειώνοντας ότι η Amerra ως private equity fund έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να χειριστεί την υπόθεση εξυγίανσης του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών, ο οποίος θυμίζουμε ότι εδρεύει στην Βαλένθια.

Τραπεζικές πηγές στην Αθήνα επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Mubadala να αποεπενδυθεί και την ύπαρξη προχωρημένων συζητήσεων με την Amerra. Δεν είναι όμως εις γνώση τους αν η διαπραγμάτευση οδήγησε σε συμφωνία.

Το δημοσίευμα του El Economista.es αναφέρει ακόμη ότι για τις ισπανικές του δραστηριότητες ο όμιλος Avramar έκλεισε τον Φεβρουάριο συμφωνία με τράπεζες για διατήρηση επί μια τετραετία γραμμών πίστωσης, σχεδόν 40 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα τη μείωση του ισολογισμού με κλείσιμο μονάδων. Το κόστος αναδιάρθρωσης ανήλθε σε 20 εκατ. ευρώ επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα των ισπανικών εταιρειών του ομίλου κατά τη χρήση 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v