Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πατάει γκάζι η Real Consulting και κινείται για την Κύρια Αγορά

Συνέχιση της ανόδου του τζίρου και της κερδοφορίας για τη διετία 2024-25. Μετάταξη στην Κύρια Αγορά χωρίς αύξηση κεφαλαίου καθώς υπάρχει η απαιτούμενη διασπορά.

Πατάει γκάζι η Real Consulting και κινείται για την Κύρια Αγορά

Την εκτίμησή της ότι τόσο φέτος όσο και κατά τα αμέσως επόμενα έτη θα συνεχιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που σημειώθηκαν κατά τη διετία 2022-2023 εξέφρασε η διοίκηση της Real Consulting στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας.

Ειδικότερα, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Διονυσία Καρατζά αφού θεώρησε ως εξαιρετική την πορεία της Real Consulting το 2023 (αύξηση EBITDA από 3,61 στα 5,03 εκατ. και καθαρών κερδών από τα 2,05 στα 2,873 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως παρατηρήθηκε ταυτόχρονα διεύρυνση πελατολογίου, ανάληψη εμβληματικών συμβάσεων και βελτίωση δεικτών ικανοποίησης πελατών και εργαζομένων) τόνισε πως η φετινή χρονιά θα κινηθεί με τουλάχιστον τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Άλλωστε, οι προαπαιτούμενοι στόχοι του προγράμματος επιβράβευσης των στελεχών της εταιρείας με δωρεάν μετοχές (performance stock awards) μιλούν για επίτευξη EBITDA τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ για το 2024 (από 5,03 εκατ. ευρώ πέρυσι) και για άνω των οκτώ εκατ. ευρώ το 2025.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Eurobank Equities είχε προβλέψει για την Real Consulting μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18% στα έσοδα και 23% στο EBITDA κατά την τετραετία 2024-2027. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαβασιλείου (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης) επιβεβαίωσε τις ανοδικές προοπτικές που διαγράφονται για την εταιρεία, σημειώνοντας «με βάση το υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων που έχουμε μπορούμε να έχουμε σημαντική ορατότητα για τους επόμενους 24 μήνες».

Κύρια Αγορά και εξαγορές

Η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε ομόφωνα, μεταξύ άλλων:

  1. Την εκκίνηση των διαδικασιών για τη μετάταξη της εισηγμένης εταιρείας από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ (δεν απαιτείται αύξηση κεφαλαίου, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη μετοχική διασπορά). Η όλη διαδικασία της μετάταξης -αν όλα κινηθούν εντός χρονοδιαγράμματος- αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη της φετινής, ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Στόχος τής μετάταξης είναι μεταξύ άλλων η διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας και η στήριξη της αναπτυξιακής της πορείας, η οποία θα επιδιωχθεί να γίνει τόσο οργανικά, όσο ενδεχομένως και μέσα από την υλοποίηση εξαγορών. ‘Άλλωστε, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της κυπριακής Advanced Management Solutions, η οποία κατέχει ηγετικό μερίδιο στο Νησί της Αφροδίτης
  2. Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή (καταβολή στις 5 Σεπτεμβρίου του 2024), ποσό υψηλότερο κατά 33,3% σε σχέση με το περυσινό 0,03 ευρώ.
  3. Τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως του 10% της εταιρείας για τους επόμενους 24 μήνες σε εύρος τιμών μεταξύ 1,02 και 5 ευρώ).
  4. Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών (έως του 10% της εταιρείας, είτε ίδιων τίτλων, είτε νέων που θα προκύψουν) σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση επίτευξης συγκεκριμένων οικονομικών στόχων, όπως EBITDA τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ φέτος και τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ το 2025. Με βάση το πρόγραμμα, έως το 50% των μετοχών αυτών θα δοθεί το 2025 και έως το υπόλοιπο 50% το 2026.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v