Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνει η συμφωνία μετόχων για την Attica Bank

Εξετάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδιασμού σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή ενίσχυση του 5ου πόλου. Κατατίθεται στην ΤτΕ το νομικό κείμενο της κατ’ αρχήν συμφωνίας.

Κλειδώνει η συμφωνία μετόχων για την Attica Bank

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη) αναμένεται, σύμφωνα με πηγές, να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας των μετόχων, ΤΧΣ, Thrivest, ΕΦΚΑ, σε ό,τι αφορά τη δέσμευσή τους για την κεφαλαιακή στήριξη του 5ου τραπεζικού πόλου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Attica Bank όσο και η Παγκρήτια έχουν κάνει σχεδόν όλη την προεργασία για ένταξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους στον «Ηρακλή» και το μόνο που απομένει, είναι το letter of commitment που ζήτησε ο επόπτης από τους μετόχους, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα της ένταξης στον «Ηρακλή», το δεύτερο βήμα που αφορά τη συγχώνευση των δύο τραπεζών και το τρίτο βήμα που έχει να κάνει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ποσό της οποίας εκτιμάται από την αγορά στην περιοχή των 600 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με επιστολή της είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία τη σημερινή, προκειμένου να υποβληθεί το νομικό κείμενο της κατ’ αρχήν συμφωνίας. Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα το εν λόγω κείμενο θα φτάσει στον επόπτη, γεγονός που αποτελεί εχέγγυο για την εξυγίανση της τράπεζας και το πρώτο βήμα προς την τελική συμφωνία όλων των πλευρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v