Δηλώσεις Λαναρά στο euro2day.gr για τις φήμες

Mε εκτενείς δηλώσεις του στο euro2day.gr ο κ. Θ. Λαναράς τοποθετήθηκε απέναντι στη φημολογία που πίεσε εντονότατα τις μετοχές του ομίλου. Τι λέει για τις υποχρεώσεις, για τα ακίνητα του ομίλου , αλλά και για την αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους.

Δηλώσεις Λαναρά στο euro2day.gr για τις φήμες
Σε ”ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα τα οποία γενικότερα απαξιώνουν την ελληνική αγορά” απέδωσε τις έντονες πιέσεις που εκδηλώθηκαν στις μετοχές των εταιριών του ομίλου του ο κ. Θωμάς Λαναράς, με δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα, στο euro2day.gr

Απαντώντας στις φήμες περί χρηματοοικονομικών προβλημάτων ο κ. Λαναράς δήλωσε ότι τα δάνεια των εταιριών του ομίλου εξυπηρετούνται κανονικά (πριν της ώρας τους, ανέφερε χαρακτηριστικά) και ότι βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης ένα σχέδιο το οποίο αφορά στην εξόφληση του κοινοπρακτικού που είχε λάβει ο όμιλος το 1999 με καλύψεις μετοχών, δύο χρόνια πριν τη λήξη του.

Αναφερόμενος γενικότερα στο ίδιο θέμα , τόνισε ότι τα ακίνητα των εταιριών του ομίλου αποτιμήθηκαν προ δύο ετών σε περίπου 150 εκατ. ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων.

Και πρόσθεσε ότι στους άμεσους στόχους είναι η πραγματοποίηση συμφωνιών sale and lease back , αλλά και η πώληση ορισμένων ακινήτων που δεν σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των εταιριών του ομίλου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μεγάλες, όπως είπε, επενδύσεις που προγραμματίζονται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της κλωστοϋφαντουργίας.

Ο κ. Λαναράς αναφέρθηκε επίσης στην αποχώρηση του διευθυντού οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ομίλου, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, η οποία έγινε σε περίοδο κατάρτισης ισολογισμών, διενέργειας απογραφών κ.λ.π., δημιουργώντας έτσι ”αίσθηση” στην αγορά.

Όπως είπε, η αποχώρηση του στελέχους αυτού οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς του λόγους, σχετιζόμενους με οικογενειακά θέματα. Όλα τα έργα τα οποία δρομολογούνταν υπό την αιγίδα του θα παραδοθούν κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v