Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Αλλατίνη: Αγόρασε το ποσοστό του ομίλου Φάις ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος

Η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος, συνολικής έκτασης 27 στρεμμάτων. Οι πληροφορίες για το τίμημα.

Μύλοι Αλλατίνη: Αγόρασε το ποσοστό του ομίλου Φάις ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος

Νέα σελίδα για τους Μύλους Αλλατίνη ανοίγει μετά τη μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο συνιδιοκτητών του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makthes.gr οι Μύλοι Αλλατίνη περνούν πλέον στα χέρια του επιχειρηματία Πρόδρομου Μαυρόπουλου ο οποίος είναι κάτοχος του 50% του συγκροτήματος και εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50% που ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο του Σάμη Φάις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και τα συμβόλαια πρόκειται να υπογραφούν πολύ σύντομα, πιθανότατα και εντός της ημέρας. Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων αλλεπάλληλων συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες αναζητούσαν διέξοδο στο αδιέξοδο το οποίο είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της ιδιόμορφης κατάστασης που προέκυψε μετά τον τελευταίο πλειστηριασμό του Ιανουαρίου του 2023 με τον κ. Μαυρόπουλο να αποκτά στο νήμα το 50% των Μύλων Αλλατίνη.

Αυτή η απόλυτη ιδιοκτησιακή ισορροπία δυσχέραινε αφάνταστα τις προοπτικές αξιοποίησης του ακινήτου. Παράλληλα, όμως, το ακίνητο βαρύνονταν και με σημαντικά ετήσια έξοδα τα οποία αφορούσαν τον ΕΝΦΙΑ, δαπάνες φύλαξης και καθαρισμού. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή το σύνολο των ετήσιων εξόδων ανέρχονταν περίπου στα 230.000 ευρώ.

Το ακριβές ύψος της εξαγοράς ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία ALL Investments Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με τον διακριτό τίτλο “ALL Investments P.C.” συμφερόντων του ομίλου Φάις απέκτησε αρχικά το 2021 το 25% των Μύλων Αλλατίνη από την “Alpha Αστικά Ακίνητα”, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 απέκτησε άλλο ένα 25%, μέσω του πρώτου πλειστηριασμού, έναντι τιμήματος 1.508.001 ευρώ. Μάλιστα, είχε προσφέρει μόλις ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης καθώς στον πλειοδοτικό διαγωνισμό δεν είχε εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος.

Έχοντας ήδη στην κατοχή της το 50% του ακινήτου η “ALL Investments P.C.” πήρε μέρος και στον πλειστηριασμό της 18ης Ιανουαρίου 2023. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός εξελίχθηκε σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες, με το εναπομείναν 50% να καταλήγει τελικά στην εταιρεία SPM Real Estate Μονοπρόσωπη ΙΚΕ συμφερόντων του κ. Μαυρόπουλου έναντι 4.044.444 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η SPM Real Estate Μονοπρόσωπη ΙΚΕ συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια ανήλθε στις 970.000 ευρώ, όσο δηλαδή και το ύψος της εγγυητικής για τη συμμετοχή της στον πλειστηριασμό για το 50% των Μύλων Αλλατίνη. Το ΑΦΜ της εταιρείας εκδόθηκε από την ΔΟΥ Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ εκπρόσωπος και διαχειρίστρια εμφανίζεται η Ειρήνη Κουμαριανού. Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της SPM Real Estate Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, δικηγόρο Ιωάννη Γκάλεβιτς ο οποίος είχε μιλήσει στο makthes.gr “η εταιρεία είναι ελληνικών συμφερόντων 100%”.

Ιδιοκτήτης είναι ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και κάτοχος ακινήτων σε Σόφια, Βάρνα και άλλες βουλγαρικές πόλεις. Με το συμφωνητικό το οποίο πρόκειται να υπογραφεί το σύνολο των μετοχικών μεριδίων της “ALL Investments P.C.” του ομίλου Φάις μεταβιβάζονται στην «P M Family House EOOD», συμφερόντων του κ. Μαυρόπουλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v