Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Δήλωση στήριξης από Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη, εγκρίθηκε το ομολογιακό

Οι μέτοχοι απέρριψαν την εισήγηση για αύξηση κεφαλαίου και ενέκριναν ομόφωνα την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 19,1 εκατ. ευρώ. Ποιοι είναι οι όροι.

Q&R: Δήλωση στήριξης από Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη, εγκρίθηκε το ομολογιακό

Τη στήριξή της στη διοίκηση και τις προοπτικές της Q&R εκδήλωσε στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης, η νέα βασική μέτοχος της εταιρείας Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη.

«Είμαστε εδώ γιατί εμπιστευόμαστε την Q&R, η οποία έχει δείξει συνέπεια στο έργο της και στην προσπάθεια βελτίωσής της. Στόχος είναι να επεκταθεί η εταιρεία και σε άλλους τομείς όπου σήμερα δεν έχει ισχυρή παρουσία και αυτό θα γίνει μέσα από την εξαγορά μικρών και μεσαίων εταιρειών του κλάδου», δήλωσε.

«Δεσμεύομαι ότι θα δανείσω την εταιρεία με χαμηλό επιτόκιο προκειμένου όταν βρεθούν οι κατάλληλες εταιρείες, οι εξαγορές να γίνουν άμεσα και η Q&R να επιτύχει δυναμική επέκταση τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θεωρώ ότι για τους μετόχους, είναι ευνοϊκότερη η λύση του κοινού ομολογιακού δανείου, από το να συμμετάσχουν a priori σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 30,1 εκατ. ευρώ».

Μετά τη δήλωση αυτή οι μέτοχοι απέρριψαν την εισήγηση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ενέκριναν ομόφωνα την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 19,1 εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν από την κα Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη με επιτόκιο Euribor τριμήνου (καταβλητέο συνολικά στη λήξη) και χρονική διάρκεια 18 μηνών, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη έξι μήνες.

Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε επίσης το ΔΣ της εταιρείας να μπορεί να προχωρεί μέσα στην επόμενη 5ετία είτε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου προκειμένου να αποπληρωθεί το εγκριθέν κοινό ομολογιακό δάνειο.

Στην πράξη δηλαδή το ΔΣ της εταιρείας μέσα στους επόμενους 18 ή 24 μήνες θα έχει αποφασίσει (ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος εξαγορών) για το αν θα προχωρήσει σε ΑΜΚ ή ΜΟΔ έτσι ώστε να αποπληρωθεί το ομολογιακό δάνειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v