Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Betshop: Πλήρωσε 1 εκατ. για την άδεια, εκκρεμεί το πρόστιμο

Λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας η Β2Β κατέθεσε την δόση του 1 εκατ. ευρώ για την άδεια διαδικτυακών παιγνίων. Σε εκκρεμότητα το πρόστιμο των 500 χιλ. ευρώ. Το πρόβλημα της φορολογικής ενημερότητας.

Betshop: Πλήρωσε 1 εκατ. για την άδεια, εκκρεμεί το πρόστιμο

Αναταράξεις εμφανίζονται στη διαδικτυακή αγορά παιγνίων με κάποιους παρόχους να δημιουργούν τα πρώτα χρέη προς την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.(ΕΕΕΠ).

Η εταιρεία B2B Gaming Services (Malta) Limited» (Betshop) αν και κατέβαλε την Παρασκευή, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας που της είχε δώσει η ΕΕΕΠ, τη δόση του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την άδεια διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, άφησε σε εκκρεμότητα το πρόστιμο των 500 χιλ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει βάλει η Ανεξάρτητη Αρχή μέσα στο 2023, καθώς η εταιρεία δεν είχε καταθέσει ως όφειλε φορολογική ενημερότητα.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει για ακόμα μία φορά μέσα στον Ιούλιο, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει την στάση της απέναντι στην εταιρεία, η οποία ήδη έχει δεχθεί τουλάχιστον δυο αυστηρές συστάσεις από την ΕΕΕΠ.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί προσαύξηση του προστίμου ή ακόμα και η αφαίρεση της άδειας της εταιρείας, η οποία αδειοδοτήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2021 καταθέτοντας φορολογική ενημερότητα.

Ωστόσο δικαστική εκκρεμότητα φορολογικής αντιδικίας της B2B με το Δημόσιο για φορολογικό έλεγχο το 2016 δεν δίνει πλέον στην εταιρεία την δυνατότητα να εκδώσει φορολογική ενημερότητα. Η υπόθεση έχει πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η απόφαση αναμένεται, κατά εκτιμήσεις, μέσα στο καλοκαίρι.

Η «καμπάνα» των 500 χιλιάδων ευρώ για την ενημερότητα

Σημειώνεται ότι η μη ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας παρέχει τη διακριτική ευχέρεια στην ΕΕΕΠ ακόμη και να άρει την άδεια του παρόχου. Για το θέμα έχει ήδη συσταθεί και συνεδριάσει η επιτροπή Ακρόασης που εξετάζει κάθε υπόθεση που αφορά διαδικτυακό πάροχο.

Η Επιτροπή είναι αρμόδια για την έρευνα και την εξέταση θεμάτων και τη διενέργεια ακροάσεων των ενδιαφερόμενων, κάθε φορά, μερών, σε περιπτώσεις βεβαίωσης παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν στα παίγνια που διοργανώνονται και διεξάγονται από τους Κατόχους Άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και από τα πρόσωπα που διοργάνωναν και διεξήγαγαν αντίστοιχα παίγνια.

Τι επόμενες μέρες αναμένεται να αποφασιστεί ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της ΕΕΕΠ για το πρόστιμο των 500 χιλ. ευρώ, ωστόσο στελέχη της διευκρινίζουν ότι «κεντρική πεποίθηση της διοίκησης της ΕΕΕΠ, πεποίθηση η οποία τελεί σε πλήρη αρμονία με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, είναι πως η καταστολή δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό».

Οι οφειλές της διαδικτυακής αγοράς

Από τα στοιχεία της ΕΕΕΠ προκύπτει ότι όσον αφορά τα πρόστιμα τα πρωτιά έχουν οι διαδικτυακοί πάροχοι καθώς μέσα στο 2023 έπεσαν «καμπάνες» 507,5 χιλ. ευρώ. Τα πρόστιμα αυτά θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. πλέον προσαυξήσεων.

 

Η αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού που έχει μπει σε τάξη από το 2021 με την επίδοση αδειών τύπου 1 και 2 φαίνεται ότι έχει στο τέλος του 2023 υπόλοιπο οφειλών προς την ΕΕΕΠ , κυρίως από πρόστιμα που τους έχουν επιδοθεί.

Στο πλαίσιο αυτό στο τέλος του 2023 υπόλοιπα παρουσίασαν οι:

  • B2B GAMING SERVICES MALTA LIMITED 500 χιλ. ευρώ από 283,3 χιλ. ευρώ το 2022
  • GLB GmbH 17,5 χιλ. ευρώ
  • LOGFLEX LΙIMITED 60 χιλ. ευρώ
  • MAGIC SERVICES LIMITED 144,6 χιλ. ευρώ.
  • ONLINE AMUSEMENT SOLUTIONS LTD 512 ευρώ από 13 χιλ. ευρώ το 2022
  • ONLINE AMUSEMENT SOLUTIONS N.V. 67,7 χιλ. ευρώ.
  • PERSONAL EXCHANGE INTERNATIONAL LIMITED 395,36 ευρώ από 11,4 χιλ. ευρώ το 2022
  • REBELS GAMING LIMITED 57,99 χιλ. ευρώ
  • SPORTING ODDS LTD 4 χιλ. ευρώ
  • Eldorado Sportwetten GmbH (blacklist 13η 21/11/2016) 60 χιλ. ευρώ
  • VOLTA FUN PARK AE 7,5. χιλ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v