ΤτΕ: Διορία ως την 5η Ιουλίου στους μετόχους του 5ου πόλου

Ζητά να ενημερωθεί για την συμφωνία μεταξύ των μετόχων (ΤΧΣ, Thrivest, ΕΦΚΑ) και για το πλάνο εξυγίανσης.

ΤτΕ: Διορία ως την 5η Ιουλίου στους μετόχους του 5ου πόλου

Με επιστολή της προς τις διοικήσεις των Attica Bank και Παγκρήτια η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή ζητά από τις δύο τράπεζες έως την 5η Ιουλίου να ενημερώσουν για την συμφωνία μεταξύ των μετόχων (ΤΧΣ, Thrivest, ΕΦΚΑ) και για το πλάνο εξυγίανσης του υπό δημιουργία 5ου τραπεζικού πόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλειδί των εξελίξεων το κρατάει η DBRS, η μελέτη της οποίας για την αποτίμηση της ζημίας λόγω της ένταξης των NPL στον μηχανισμό του «Ηρακλή ΙΙΙ» θα ξεκλειδώσει τις εξελίξεις και τα επόμενα βήματα.

Επομένως μέχρι την 5η Ιουλίου οι διοικήσεις των δύο τραπεζών πρέπει να ενημερώσουν την Τράπεζα της Ελλάδος για την επίτευξη (η μη) συμφωνίας μεταξύ των μετόχων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ήδη τις επιπτώσεις από την ένταξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον Ηρακλή και τις κεφαλαιακές ανάγκες του υπό διαμόρφωση 5ου πόλου, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν οι μέτοχοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία οι ίδιοι τοποθετούν το Φθινόπωρο.

Σε ότι αφορά την Attica Bank, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τα οποία δείχνουν ότι η  ανάπτυξη των εργασιών που πέτυχε το 2023 συνεχίζεται με ακόμη ένα τρίμηνο θετικής πιστωτικής επέκτασης και ανάπτυξης και το 2024.

Η Τράπεζα παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε όλες τις λειτουργικές γραμμές των οργανικών μεγεθών του Ομίλου, με επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη (προ προβλέψεων) ύψους €8,7 εκατ. για το α΄ τρίμηνο του 2024, έναντι κερδών €0,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023 κυρίως λόγω της αύξησης του επιτοκιακού εσόδου και της συνεχιζόμενης μείωσης της βάσης κόστους στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρηματικού Σχεδίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v