Επενδυτικό fund 1 δισ. ευρώ στήνουν Κυριακού - Κατάρ

Τη διαχείριση του fund αναλαμβάνει ο όμιλος Κυριακού. Δέσμευση QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζει ο CEO Mansoor Al-Mahmoud. Σε ποιους κλάδους στοχεύει.

Επενδυτικό fund 1 δισ. ευρώ στήνουν Κυριακού - Κατάρ

Tο Κ Group, ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού και το Quatar Investment Authority (QIA), το επενδυτικό fund του Κατάρ, ανακοινώνουν ότι δημιούργησαν επενδυτικό fund με κεφάλαια 1 δισ. δολάρια από την QIA για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη διαχείριση του fund θα έχει ο Όμιλος Κυριακού (μέσω συνδεδεμένων εταιρειών του) και θα επενδύσει και δικά του κεφάλαια. Το fund θα επικεντρωθεί σε μία σειρά κλάδων όπως η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, τα logistics, η ναυτιλία, η υγεία, ο τουρισμός και άλλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ενώ δεν θα στοχεύσει στον κλάδο των media.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του Ομίλου Κυριακού με επιχειρηματικούς κολοσσούς της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλους διεθνείς επενδυτές.

Ο Θοδωρής Κυριακού, μέτοχος του K Group, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την QIA. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους».

Ο Mansoor Al-Mahmoud, CEO του QIA, δήλωσε:

«Η δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπερβαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης την Ευρωζώνη. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το QIA, η φιλοσοφία του Κ Group βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και στην προσήλωση σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους που προσφέρουν λύσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v