Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Επιστολές στον πρωθυπουργό από τους ομολογιούχους

«Στα χαρτιά» παραμένει η επικυρωμένη συμφωνία εξυγίανσης λόγω της δέσμευσης των assets της εταιρείας και των δικαστικών διαδικασιών. Οι πιστωτές ζητούν πλέον εμμέσως κυβερνητική παρέμβαση.

Folli Follie: Επιστολές στον πρωθυπουργό από τους ομολογιούχους

Θεσμικοί και μεμονωμένοι ομολογιούχοι πιστωτές του γκρούπ Folli Follie, οι οποίοι έχουν συναινέσει στη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας και η οποία έχει επικυρωθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά ουδέποτε ολοκληρώθηκε, απέστειλαν – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr – επιστολές με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ύστατη προσπάθεια απεμπλοκής της υπόθεσης.

Κατά τις πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ επιστολές έχουν φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο, στις οποίες διατυπώνεται η «απογοήτευση» τόσο για την ταχύτητα των δικαστικών διαδικασιών όσο και για την ουσία τους.

Ως γνωστόν η εξυγίανση της Folli Follie, η οποία επικυρώθηκε πριν από 2,5 χρόνια, βασίστηκε στην αξιοποίηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, αξίας 33 εκατ. ευρώ (με όρους αποτίμησης 2022) προκειμένου να ανακτηθεί μέρος των κεφαλαίων των ομολογιούχων της Folli Follie.

Υπενθυμίζεται πως τα ομόλογα με εκδότη την FF ήταν ύψους 430 εκατ. ευρώ, ωστόσο η απαίτηση των ομολογιούχων εξαϋλώθηκε από το «κούρεμα» και τη σχετική συμφωνία εξυγίανσης. Τα assets ωστόσο παραμένουν δεσμευμένα από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και αρμόδιο πλέον να αποφασίσει για την τύχη τους είναι το Ποινικό Δικαστήριο, που δικάζει τις ευθύνες της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί θετική απόφαση αποδέσμευσης των assets από το Συμβούλιο Εφετών που ακυρώθηκε, και η υπόθεση πέρασε στον Άρειο Πάγο που οδήγησε πίσω στο Ποινικό Δικαστήριο

Πηγές του Euro2day.gr από τη Γερμανία και την Ελβετία όπου εδράζεται το κύριο σώμα των ομολογιούχων πιστωτών της Folli Follie αναφέρουν πως μέσω των νομικών πληρεξουσίων τους έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στην άρση της δέσμευσης των ακινήτων και για λόγους επιβίωσης της ίδιας της εταιρείας που συνεχίζει τη δραστηριότητα της.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2023, ολοκληρώθηκε η σύσταση της νέας Folli Follie λαμβάνοντας σχετικό ΑΦΜ αλλά και το βάρος διατήρησης ζωντανής της εμπορικής της δραστηριότητας

Η νέα εταιρεία, που λειτουργεί επί έξι χρόνια (από το ξέσπασμα του σκανδάλου τον Μάιο του 2018 έως σήμερα) χωρίς δανεισμό, χάνοντας βαθμηδόν τον κύριο όγκο του εμπορικού της αντικειμένου (συνολικά 42 brands και έναν ολόκληρο κλάδο), με την υποχρέωση να προπληρώνει για την αγορά εμπορευμάτων, έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο 150 εκατ. ευρώ και εξακολουθεί να εξυπηρετεί τις ρυθμισμένες οφειλές της, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να αναπτύσσει μέρος των δραστηριοτήτων της αλλά και να συζητά το ενδεχόμενο εισόδου νέου επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v