Λανακάμ: Αύξηση πωλήσεων φέρνουν οι νέες συνεργασίες

Προσδοκίες για καλύτερη πορεία τη φετινή χρονιά λόγω των νέων γνωστών brands που προωθεί στην ελληνική αγορά. Δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη στο θέμα των ακινήτων που κατέχει η εισηγμένη.

Λανακάμ: Αύξηση πωλήσεων φέρνουν οι νέες συνεργασίες

Αύξηση του κύκλου εργασιών της Λανακάμ κατά περίπου 7% σε σχέση με πέρυσι αναμένει για φέτος η διοίκηση της εταιρείας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρός της Κων/νος Δαμίγος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Σύμφωνα με τον Κων/νο Δαμίγο οι ανοδικές φετινές προσδοκίες είναι αποτέλεσμα της διεύρυνσης των εμπορικών σημάτων που αντιπροσωπεύει η εταιρεία στην αγορά ενδυμάτων και αξεσουάρ.

Μερικά από τα νέα brands που πρόσθεσε η εταιρεία στην προσφερόμενη προϊοντική της γκάμα είναι οι γυναικείες τσάντες του ιταλικού Οίκου Furla (αναμένεται πως θα ξεκινήσουν να ενισχύουν τις πωλήσεις της Λανακάμ από τον προσεχή Σεπτέμβριο), καθώς και οι γυναικείες τσάντες τόσο της Laura Asley, όσο και της Rocco Barroco (θα συνεισφέρουν κυρίως από το 2025).

Αντίθετα, δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη στο μέτωπο των ακινήτων που κατέχει η εταιρεία (η εύλογη αξία τους αποτιμήθηκε στα 11,38 εκατ. στο τέλος του 2023, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εισηγμένης την ίδια ημερομηνία είχε διαμορφωθεί στα 9,04 εκατ. ευρώ) και από τα οποία εισπράττει ενοίκια.

Πέρυσι, η εισηγμένη εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της από το 1,974 στα 2,449 εκατ. ευρώ, διεύρυνε το EBITDA από τα +702 χιλ. στο +1,034 εκατ. ευρώ και ανέβασε την καθαρή της κερδοφορία από τα 235 στα 516 χιλ. ευρώ. Να σημειωθεί ωστόσο ότι στην λογιστική κερδοφορία της περυσινής χρονιάς συνέβαλε και η ανατίμηση της εύλογης αξίας των ακινήτων της εισηγμένης.

Τέλος, μεταξύ των θεμάτων που ψήφισε η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση, περιλαμβάνεται και αυτό της δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v