Σταθόπουλος για United: «Βλέπει» διψήφιο αριθμό προσφορών και αποτίμηση 8 δισ.

Μέσα στο καλοκαίρι δεσμευτικές προσφορές για United Group-Nova. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να εκδηλώνεται από την πλευρά των Αράβων. Καμία επαφή με CVC και Αλεξ Φωτακίδη.

Σταθόπουλος για United: «Βλέπει» διψήφιο αριθμό προσφορών και αποτίμηση 8 δισ.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πώληση της United Group, όπου ανήκει και η Nova, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για διψήφιο αριθμό δεσμευτικών προσφορών που αναμένεται να κατατεθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Στο περιθώριο συνεδρίου ο κ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με το CVC του Άλεξ Φωτακίδη και μάλιστα δήλωσε στενοχωρημένος με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχουν συζητήσεις και μάλιστα προχωρημένες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τίμημα που αναμένει από το deal, ξεκαθάρισε ότι για ένα τέτοιο deal διαμορφώνεται σε οκτώ φορές τα EBITDA, τα οποία είχαν διαμορφωθεί στο 1 δισ. ευρώ, ουσιαστικά ανεβάζοντας τον πήχη στα 8 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους Άραβες επενδυτές που, όπως επεσήμανε, έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Σταθόπουλος έχει αναφέρει σε παλιότερες δηλώσεις του ότι η BC Partners έχει συμπληρώσει 5 χρόνια στη United Group (UG) έχοντας το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία Dragan Solak), αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Nova.

H Nova και η Wind είναι από τα τελευταία αποκτήματα της UG (δεν έχουν παρέλθει πέντε χρόνια), ενώ σήμερα ως ενιαία εταιρεία είναι η μεγαλύτερη του ομίλου της United.

Η UG εκτός από Ελλάδα δραστηριοποιείται σε Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία και Σλοβενία στις τηλεπικοινωνίες, την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες δείχνουν ότι επίδοξοι αγοραστές για το σύνολο του ομίλου UG θα μπορούσαν να είναι η Etisalat, τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (υπήρξε στο παρελθόν μέτοχος της Nova), ή η Saudi Telecom, η οποία εξαγόρασε πέρυσι το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας της United Group σε Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία. Υπενθυμίζεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί να προχωρήσει τελικά πώληση επιμέρους εταιρειών, όπως η Nova.

Η ίδια η UG έχει ανακοινώσει στο μεταξύ πως η επένδυσή της στη Nova, έως το 2023, έφτασε το 1,9 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v