Motor Oil: Μέρισμα-ρεκόρ 1,8 ευρώ ανά μετοχή

Το πράσινο φως στην έγκριση μερίσματος, το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δώσει ο όμιλος, άναψε η Γενική Συνέλευση. To συνολικό ποσό ανέρχεται σε €199,4 εκατ.

Motor Oil: Μέρισμα-ρεκόρ 1,8 ευρώ ανά μετοχή
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζανετάκης

Το πράσινο φως στην έγκριση μερίσματος 1,8 ευρώ ανά μετοχή, το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δώσει ο όμιλος στην ιστορία του, άναψε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Motor Oil. To συνολικό ποσό ανέρχεται σε 199,4 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι έχει ήδη δοθεί προμέρισμα 0,40 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο της χρήσης, δηλαδή το 1,4 ευρώ ανά μετοχή, έχει καθοριστεί ημερομηνία αποκοπής για την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας με αντικείμενο την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την παραγωγή, πώληση και διανομή υδρογόνου, προηγμένων καυσίμων και μεθανόλης.

Η κίνηση συνδέεται με την κατασκευή μονάδας παραγωγής φυσικού αερίου στην Κομοτηνή από τη Μotor Oil μαζί με την ΤΕΡΝΑ, ενώ έχει συστήσει κοινοπραξία με τη ΔEΗ (Hellenic Hydrogen) για τη δραστηριοποίηση στον κλάδο του υδρογόνου.

«Μετά από μισό αιώνα ιστορίας, εξέλιξης και πρωτοπορίας, η Μotor Oil καλείται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Έχουμε τεράστια ευθύνη μπροστά μας να υλοποιήσουμε ταχύτατα τις επενδύσεις που σχεδιάσαμε και πραγματοποιούμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η εξέλιξη πρέπει να γίνει μέσα σε πλαίσιο ασφάλειας και ισορροπίας, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες σαν όμιλος στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, πρωτοπορώντας», σημείωσε στη Γενική Συνέλευση ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Ταυτόχρονα έκανε μνεία στα σημαντικά γεγονότα του 2023, όπου ιδρύθηκε η Hellenic Hydrogen, για ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου, εισήλθε η μετοχή του ομίλου στον MSCI Greece, ενώ ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων Θαλής.

Η περυσινή χρονιά ήταν η πρώτη πλήρους λειτουργίας του συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, μίας επένδυσης πάνω από 320 εκατ. ευρώ, που τα οικονομικά της επέτρεψαν να αποπληρωθεί άμεσα.

Την περυσινή επίσης χρονιά ο όμιλος έκανε δυναμικό άνοιγμα στις ΑΠΕ. Η θυγατρική MORE εξαγόρασε το 75% της Unagi, η οποία κατέχει έργα ΑΠΕ συνολικής δυναμικότητας 1,9 MW. Σήμερα η MORE έχει μερίδιο περίπου 600 MW στις ΑΠΕ. Το 2023 ξεκίνησε και η διαδικασία για την εξαγορά του υπόλοιπου 25% της «Άνεμος», η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v