Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά για United Group (Nova) εξετάζει η Saudi Telecom

Μετά την Emirates Telecommunications, και ο STC Group στο παιχνίδι για τη μητρική εταιρία της Nova. Η αποτίμηση και τι λένε στο Reuters πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων.

Προσφορά για United Group (Nova) εξετάζει η Saudi Telecom

Η STC Group της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στα πρώτα στάδια εξέτασης υποβολής προσφοράς για την ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης United Group, μητρική της Nova, σύμφωνα με τρία άτομα με γνώση του θέματος που επικαλείται σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters. 

Η βρετανική BC Partners, η οποία εξαγόρασε την United Group το 2019 από την KKR, συνεργάζεται με συμβούλους για την πώληση που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν δύο από τις πηγές του πρακτορείου.

Η STC εξετάζει τα δεδομένα και δεν έχει καταλήξει αν θα προχωρήσει ή όχι σε επίσημη προσφορά, είπε ένα τρίτο πρόσωπο.

Ενα ενδεχόμενο deal θα αποτιμούσε την United Group περίπου στα 8 δισ. ευρώ (8,7 δισ. δολάρια) συμπεριλαμβανομένου του χρέους, είπε μια από τις πηγές.

Εκπρόσωποι των STC και BC Partners αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Εάν η STC πετύχει συμφωνία για εξαγορά της United, θα επεκταθεί περαιτέρω στον ευρωπαϊκό τομέα τηλεπικοινωνιών. Πέρυσι δήλωσε ότι απέκτησε μερίδιο 4,9% στην ισπανική Telefonica, με δυνατότητα να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της σε σχεδόν 10%. Η θυγατρική της STC, TAWAL, απέκτησε επίσης πέρυσι τα περιουσιακά στοιχεία πύργων τηλεπικοινωνιών του United Group σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία.

Η BC Partners εξετάζει διάφορους τρόπους για να μεγιστοποιήσει την αξία μιας πώλησης, μεταξύ των οποίων και τον διαχωρισμό του ομίλου σε κομμάτια, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Το πωλητήριο έχει προσελκύσει επίσης την προσοχή από funds υποδομών που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προσφορές για συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ελλάδα (Nova), η Κροατία και η Σλοβενία, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Η Emirates Telecommunications που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι δήλωσε τον Απρίλιο ότι εξέτασε «ευκαιρίες στην αγορά» αλλά δεν είχε προχωρήσει σε διαπραγμάτευση ή συμφωνία για την εξαγορά της United Group, μετά από δημοσιεύματα που έγραψαν ότι σκέφτεται να εξαγοράσει τον ευρωπαϊκό όμιλο.

Τα έσοδα και τα EBITDA του United Group αυξήθηκαν 7% στα 2,7 δισ. ευρώ και 988 εκατ. ευρώ αντίστοιχα πέρυσι.

Η κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου περιλαμβάνει ομολογίες υψηλής εξασφάλισης 4 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν από την United Group και χρεωστικούς τίτλους 300 εκατ. ευρώ που εκδόθηκαν από τη μητρική εταιρεία Summer Bidco, σύμφωνα με σημείωμα που δημοσίευσε η S&P τον Ιανουάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v