Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα «δυνατά» συμβόλαια διεκδικεί η Intralot

Την ενίσχυση του ποσοστού της Ιntracom Holdings στην Intralot αλλά και την είσοδο της Intralot Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άφησε ανοιχτά ο Σωκράτης Κόκκαλης. Στοχεύει σε 3-4 συμβόλαια ανταγωνιστών, που λήγουν μέσα στο 2024.

Νέα «δυνατά» συμβόλαια διεκδικεί η Intralot

Με τη διεκδίκηση νέων συμβολαίων στις ΗΠΑ και την Αυστραλία μέσα στο 2024 η Intralot συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία προσδοκώντας αύξηση μεγεθών και εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα για την είσοδο της Intralοt Inc. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αυτά ανέφερε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Intralοt με δύο νέα μέλη και τον νυν πρόεδρο και CEO της Intralοt Inc Νίκο Νικολακόπουλο να αποκτά σημαντικά αναβαθμισμένο ρόλο.

Η ενίσχυση του ποσοστού της Intracom Holdings στην Intralοt είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται λόγω της σταθερής πορείας και των καλών προοπτικών της εταιρείας. Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης υποστήριξε ότι «η Ιntralot μέσω της θυγατρικής στις ΗΠΑ, την Intralοt Inc, αποκτά όλο και μεγαλύτερο μέγεθος και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τις προοπτικές, ο σχεδιασμός είναι να αυξήσουμε κάποια στιγμή το ποσοστό μας».

Δεν είναι τυχαίο ότι η Intracom Holdings είχε τοποθετηθεί με 25 εκατ. ευρώ στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Intralοt, αποκτώντας το 7,13% του μετοχικού κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στην εισαγωγή της Intralοt Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υποστήριξε ότι γίνονται συζητήσεις με τους συνεργάτες προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Ο κ. Κόκκαλης εκτίμησε πως είτε αυτόνομα είτε σε στρατηγική συνεργασία με εταιρεία του κλάδου ή μεγάλο χρηματοοικονομικό οργανισμό, ο ελληνικός όμιλος θα αναζητήσει τον δρόμο για εισαγωγή σε μία από τις δύο χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ.

Στο θέμα των νέων συμβολαίων τοποθετήθηκε εκτενώς ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως στο επόμενο διάστημα θα πετύχουν να κερδίσουν κάποια από τα νέα συμβόλαια που διεκδικούν. «Δύο είναι οι αγορές που μας ενδιαφέρουν κυρίως, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία και εφόσον κερδίσουμε νέα συμβόλαια, αυτά θα αυξήσουν σημαντικά την αξία της εταιρείας και την προσπάθεια που κάνουμε για να μπούμε σε μια από τις δύο χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ. Αυτό θα εξαρτηθεί και από κάποιες επαφές και συνεργασίες που αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ», σημείωσε και κατέληξε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι του χρόνου θα βρισκόμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση».

Ειδικότερα η εταιρεία διεκδικεί κάποια από τα 16 συμβόλαια ανταγωνιστών που λήγουν κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες μέσα στο 2024, από τα οποία ο Ν. Νικολακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intralοt Inc, ανέφερε ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει 3 έως 4. «Πρόκειται για συμβόλαια που μπορούν να αποδώσουν κέρδη EBITDA 12-15 εκατ. ευρώ ανά έτος, ανά συμβόλαιο», είπε με νόημα.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην υπογραφή συμφωνίας στις ΗΠΑ για την παροχή υπηρεσιών στοιχήματος με τη Fan Duel στη λοταρία της Washington DC, αλλά και στο διασυνοριακό τζάκποτ σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ στα παιχνίδια Fast Play που ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο.

Η Intralοt έχει καταθέσει προσφορά για τον μεγάλο διαγωνισμό της ιδιωτικής λοταρίας στην Αυστραλία για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, με τους αναδόχους να αναμένονται αρχές του φθινοπώρου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralοt Χρυσόστομος Σφάτος, αναφερόμενος στο 2023, είπε ότι oι συμβολαιοποιημένες συμβάσεις της εταιρείας ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση του κόστους, η εταιρεία έχει φτιάξει τον ισολογισμό της, που χαρακτηρίζεται από ισχυρό πλέον cash flow.

Με επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ μέσα στο προηγούμενο έτος, η εταιρεία ετοιμάζεται να διεκδικήσει συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε όλο τον κόσμο.

Η «στροφή» του ομίλου στον τεχνολογικό εξοπλισμό λοταριών σε ανεπτυγμένες αγορές φαίνεται να δικαίωσε τη διοίκηση, μια και τα περιθώρια κέρδους EBITDA ενισχύθηκαν από το 31% στο 36%. Η μόχλευση του ομίλου (καθαρός δανεισμός προς EBITDA) βρίσκεται στο 2,6x και ως το τέλος του χρόνου θα υποχωρήσει περαιτέρω.

Για το 2023 αναφέρθηκε στην αρνητική επίπτωση του αργεντίνικου πέσο στα οικονομικά μεγέθη, «όμως η πορεία της εταιρείας είναι τόσο καλή, ώστε να μπορεί να απορροφά ένα τόσο έντονα αρνητικό σοκ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024 που θα ανακοινώσει σήμερα η εταιρεία θα είναι σταθερά, εξαιρουμένων και πάλι μικρών απωλειών στην Αργεντινή καθώς η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται.

Το 2024 θα συνεχιστεί η μείωση του δανεισμού αφού από τις καθαρές ταμειακές ροές θα αποπληρωθούν τουλάχιστον 15 εκατ. δολάρια από το δάνειο της θυγατρικής στις ΗΠΑ και 5 εκατ. ευρώ από το κοινοπρακτικό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η Intralοt έχει παρουσία σε τουλάχιστον 39 κράτη και πολιτείες του εξωτερικού, ενώ η δυναμική επέκταση στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία -δύο πολύ μεγάλες και υποσχόμενες αγορές- ενισχύει πολλαπλασιαστικά το παγκόσμιο αποτύπωμά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v