ΟΠΑΠ: Πώς είδαν Citi και JP Morgan τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου

Η πορεία εσόδων και κερδοφορίας και ποιες είναι οι συστάσεις και οι τιμές-στόχοι για τον τίτλο. Πού εστιάζουν σε ό,τι αφορά την πορεία του Οργανισμού τα επόμενα τρίμηνα.

ΟΠΑΠ: Πώς είδαν Citi και JP Morgan τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου

Οι αμερικανικές τράπεζες Citi και JP Morgan εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο ήταν συνεπή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και το consensus. H Citi δίνει σύσταση αγοράς (buy) με τιμή-στόχο τα 18,50 ευρώ και η JPM σύσταση overweight με τιμή-στόχο τα 20 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η Citi εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ κινήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες της και είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των προβλέψεών του για φέτος. Η διαδικτυακή ανάπτυξη παρέμεινε σταθερή στο +15% σε ετήσια βάση. Το περιθώριο EBITDA εξομαλύνθηκε κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες σε 35%, αλλά ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες.

Με τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές σε ευθυγράμμιση και χωρίς αλλαγές στις προβλέψεις για φέτος, δεν περιμένει ο οίκος σημαντικές αναθεωρήσεις κερδών.

«Αναμένουμε ότι η βασική εστίαση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναλυτών θα αφορά τις πρόσφατες συναλλαγές, το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης των βασικών αποκλειστικών αδειών και τις προοπτικές μερίσματος/επιστροφής μετοχών. Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2024 που δόθηκαν νωρίτερα φέτος είναι +3%-5% ετήσια άνοδο (BBG cons. +4,5%), EBITDA στα 750-770 εκατ. ευρώ (+1-3% σε ετήσια βάση), που συνεπάγεται περιθώριο περίπου 35% (cons. 35,4%)», εξηγεί η Citi.

Η JP Morgan εξηγεί ότι τα αποτελέσματα του ΟΠAΠ ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες, με τα ακαθάριστα έσοδα αυξημένα κατά 4,2%, αντανακλώντας μια ενθαρρυντική απόδοση σε όλα τα online καζίνο και τις λοταρίες, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα φιλικά προς τους πελάτες αθλητικά αποτελέσματα τον Ιανουάριο.

Τα επαναλαμβανόμενα EBITDA ήταν λίγο πίσω από την εκτίμησή της, αν και σε γενικές γραμμές σύμφωνα με το consensus, με το περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται στο 34,9%, ως αποτέλεσμα των front-end επενδύσεων που σχετίζονται με την πρόσφατη έναρξη του Eurojackpot και του Τζόκερ και Λόττο και σχετίζεται μερικώς με την πίεση από τα δυσμενή αθλητικά αποτελέσματα.

Η τράπεζα εκτιμά ότι τα περιθώρια κερδοφορίας θα είναι περισσότερο σταθμισμένα στο β’ εξάμηνο και αυτό θα πρέπει να υποστηριχθεί από τις πιο ευνοϊκές συγκρίσεις και την περαιτέρω αναβάθμιση των παιχνιδιών που βασίζονται στην κλήρωση (Τζόκερ, Λόττο και ιδιαίτερα στο Eurojackpot). Ο ΟΠAΠ διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις του για το οικονομικό έτος και ως εκ τούτου διατηρεί αμετάβλητες τις συνολικές εκτιμήσεις για σύσταση overweight και 20 ευρώ τιμή-στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v