Motor Oil: Οι κινήσεις στην κυκλική οικονομία περιμένοντας την Ηλέκτωρ

Προσδοκίες για θετικά αποτελέσματα τα επόμενα τρίμηνα και βελτιωμένη εικόνα στην κατανάλωση. Ενισχύεται ο εξαγωγικός προσανατολισμός. Προχωρά η διαδικασία του μετασχηματισμού.

Motor Oil: Οι κινήσεις στην κυκλική οικονομία περιμένοντας την Ηλέκτωρ

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 χαρακτηρίστηκε σύμφωνα με την εταιρεία από αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Η παγκόσμια οικονομία επηρεάστηκε από τις διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας και τον πληθωρισμό.

Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και συγκεκριμένα την εγχώρια κατανάλωση, η εταιρεία κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο θετικές επιδόσεις, με εξαίρεση μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στον κλάδο διύλισης και εμπορίας πετρελαίου, καθώς και γενικότερα τη βελτίωση του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος, η Motοr Oil κρίνει την πορεία της εταιρείας και του ομίλου ικανοποιητική.

Ο όμιλος μέσω των θυγατρικών του στη Μέση Ανατολή, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, στοχεύει επίσης να επεκτείνει τις προσπάθειές του σε διεθνές επίπεδο και να ενισχύσει τον ήδη σταθερό εξαγωγικό προσανατολισμό του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Τζαννετάκης, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, εκτίμησε πως την τουριστική περίοδο θα αυξηθούν οι πωλήσεις των καυσίμων. Σημείωσε πως αναμένονται τα επόμενα τρίμηνα θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως πρόθεση της εταιρείας είναι ο ευρύτερος μετασχηματισμός και στάθηκε στο κομμάτι της κυκλικής οικονομίας, με αφορμή την πρόταση στην Ελλάκτωρ για την απόκτηση του 94% της Ηλέκτωρ έναντι 115 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Τζαννετάκης, αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αρχή στον τομέα αυτό έγινε με την εταιρεία Thalis. Υπενθυμίζεται ότι το 2022, η Motοr Oil προχώρησε σε εξαγορά του 100% της Thalis E.S., ενός από τους δυναμικότερους εκπροσώπους στην Ελλάδα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Να σημειωθεί πως η Motοr Oil προχωράει μεθοδικά στην εφαρμογή των τεσσάρων πυλώνων στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της εταιρείας, μέχρι το 2030. Οι συγκεκριμένοι πυλώνες αφορούν: την κινητικότητα και το retail, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα εναλλακτικά καύσιμα και την κυκλική οικονομία και, τέλος, τη διύλιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v