Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Ετοιμάζεται και για εξαγορές στον τουριστικό τομέα

Την είσοδο της Intracom Holding και στον τομέα του Τουρισμού ανήγγειλε στη Γ.Σ. των μετόχων ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ταμείο 150 εκατομμυρίων για νέες εξαγορές, μετά την Ευρώπη ΑΕΓΑ, σε Ελλάδα και ΗΠΑ, διαθέτει η εταιρεία.

Intracom: Ετοιμάζεται και για εξαγορές στον τουριστικό τομέα

Σε νέες εξαγορές αναμένεται να προχωρήσει σύντομα ο όμιλος Intracom Συμμετοχών με επίκεντρο τον χώρο του τουρισμού ξεκαθαρίζοντας ότι τα ταμεία του είναι ακόμα γεμάτα με διαθέσιμα πάνω από 150 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επόμενα βήματά του.

Όπως είπε με νόημα στη Γενική Συνέλευση ο ισχυρός άντρας του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης ήδη βολιδοσκοπείται η αγορά και πραγματοποιούνται συζητήσεις για πιθανές εξαγορές κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Μετά την εξαγορά της ασφαλιστικής ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΓΑ, η εταιρεία θα συνεχίζει τις εξαγορές με στόχο τις καλύτερες αποδόσεις  για τους μετόχους της, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα υπάρχει πλούσιο σχετικό υλικό για να παρουσιάσει στη γενική συνέλευση  των μετόχων της Intracom.

«Στόχος παραμένει η ανάπτυξη και η αύξηση της κερδοφορίας μέσα από επενδυτικές κινήσεις. Στα 47 χρόνια στην πορεία της εταιρείας πολλές κινήσεις που έχουν γίνει έχουν επιδείξει αντοχή. Η μεταμόρφωση της εταιρείας από παραγωγική σε επενδυτική ήταν γόνιμη. Εξετάσαμε και τελικά εξαγοράσαμε την «Ευρώπη». Είμαστε σε συζητήσεις για ευρύτερες συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κυρίως στις ΗΠΑ. Όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη και διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Κόκκαλης χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις της Intracom.

Αναφερόμενος στην Intralot είπε ότι έχει μία πάρα πολύ καλή τοποθέτηση στο διεθνές περιβάλλον στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών όσον αφορά τις λοταρίες. «Πιστεύω ότι αυτό ο κλάδος έχει πιο καλές προοπτικές για το μέλλον γιατί έτσι όπως έχει εξελιχθεί η αγορά στον αθλητικό, κυρίως, χώρο έχει βλάψει πολλά αθλήματα. Το 50% των στοιχημάτων διεξάγεται νόμιμα και το 50% παράνομα. Το παράνομο κάνει κακό στον αθλητισμό. Για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκα στο χώρο το αθλητισμού και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω διαφορά περίεργα φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξαγορά της Ευρώπη ΑΕΓΑ

H ίδρυση της νέας εταιρεία Europa Holding θα είναι ένα «δυνατό σχήμα» με ίδια κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ και αναμενόμενα κέρδη την πρώτη διετία που θα ξεπεράσουν το 20% των ιδίων κεφαλαίων.

«Έχουμε μιλήσει με την αγορά και στη νέα εταιρεία που θα έχει 100% θυγατρική της ασφαλιστική ΕΥΡΩΠΗ θα συμμετέχουν και άλλοι επιχειρηματίες. Θα πλησιάσουν τα κεφάλαια τα 70 εκατ. ευρώ για να αναπτύξουμε νέα ασφαλιστικά προϊόντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v